Galati: 58 de cazuri de rujeola si un deces

20/07/2017

Galati: 58 de cazuri de rujeola si un deces

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/galati-58-de-cazuri-de-rujeola-si-un-deces/

La Galati, 58 de cazuri de rujeola au fost confirmate din luna mai si pana in prezent, iar 3.441 de copii sunt inca nevaccinati.

Potrivit Directiei de Sanatate Publica, la nivelul judetului Galati au fost inregistrate din luna mai si pana in prezent 58 de cazuri de imbolnaviri cu rujeola, confirmate, printre care si un deces, un sugar din comuna Buciumeni care a decedat la un spital din Iasi.

Reprezentantii institutiei mai precizeaza ca la finalul lunii iunie, in judetul Galati erau 4.959 de copii care necesitau imunizarea antirujeola, 1.518 dintre ei fiind intre timp imunizati.

Continut educational:

“Un numar de 3.441 de copii nu au fost imunizati, deoarece a lipsit vaccinul din stoc, dar si pentru ca noile doze de vaccin ROR (antirujeola, antirubeola si antioreon) au sosit pe 12 iulie. Cele 5.720 de doze de vaccin ROR primite au fost distribuite medicilor de familie in proportie de 80-90 %, iar pana la finalul saptamanii se va termina operatiunea de distributie. Saptamana viitoare cel mai tarziu se va decide unde si daca se vor infiinta in judet centre de vaccinare. Deocamdata in judetul Galati sunt doua comune fara medic de familie, este vorba despre Balasesti si Buciumeni. Pacientii au fost indreptati catre medicii de familie din cele mai apropiate comune, este vorba de Balabanesti in cazul celor din Balasesti si Nicoresti pentru localnicii din Buciumeni”, a declarat Liliana Iordachescu, purtatorul de cuvant al Directiei de Sanatate Publica (DSP) Galati, potrivit Agerpres.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: