Gafa uriasa! Ministerul Sanatatii a numit intr-o comisie nationala un medic decedat

19/02/2015

Gafa uriasa! Ministerul Sanatatii a numit intr-o comisie nationala un medic decedat

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/gafa-uriasa-ministerul-sanatatii-numit-intr-o-comisie-nationala-un-medic-decedat/

ministerul-sanatatiiMinisterul Sanatatii a facut o gafa de zile mari! A numit in comisia nationala de lupta AntiSida, un medic decedat. Medicul “proaspat” numit este mort din martie 2014.

Uniunea Nationala a Organizatiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA) si-a exprimat indignarea profunda vizavi de proiectul de ordin care numeste Comisia Nationala de Lupta AntiSIDA (CNLAS), publicat pe site-ul propriu al ministerului, la transparenta decizionala.

Printre noii membri ai CNLAS se regaseste si Conf. Dr. Dan Duiculescu, unul dintre cei mai mari specialisti infectionisti pe care Romania i-a avut, dar care, din pacate este … decedat.

UNOPA afirma ca are un deosebit respect pentru aceasta personalitate a lumii medicale romanesti, care a luptat pentru viata a mii de copii si adulti seropozitivi, de totodata precizeaza ca nu intelege aceasta regretabila eroare.

Numirea are loc in contextul in care in luna decembrie toti membrii CNLAS si-au prezentat demisia, in semn de protest fata de modul in care Ministerul Sanatatii a considerat sa reglementeze activitatea comisiilor consultative ale ministerului.

“CNLAS are un rol foarte important in lupta impotriva infectiei cu HIV din Romania. Din cauza faptului ca aceasta comisie este nefunctionala, pacientii cu HIV nu au acces la medicamentele noi intrate in lista medicamentelor compensate in luna noiembrie 2014. Ne intrebam daca nu cumva Ministerul isi doreste ca aceste comisii sa fie nefunctionale, pentru ca in acest mod niciun pacient din Romania nu a beneficiat pana acum de niciun medicament din cele 23 intrate pe lista de medicamente in luna noiembrie 2014, realizandu-se economii pe spinarea pacientilor”, a declarat Iulian Petre, Director Executiv UNOPA.

UNOPA solicita Ministerului Sanatatii sa revizuiasca modul de functionare al comisiilor consultative proprii, astfel incat in cadrul CNLAS sa fie numiti expertii de renume mondial pe care Romania ii are, nu medici care nu mai sunt in viata, in activitate sau a caror expertiza nu este dovedita prin recunoastere nationala si internationala.

Conf. Dr. Dan Duiculescu este decedat de la data de 14 martie 2014.

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: