Furnizorii de servicii pentru tulburari de spectru autist pot incheia contracte cu CJAS

16/02/2022
Furnizorii de servicii pentru tulburari de spectru autist pot incheia contracte cu CJAS

Furnizorii de servicii pentru tulburari de spectru autist pot incheia contracte cu CJAS

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/furnizorii-de-servicii-pentru-tulburari-de-spectru-autist-pot-incheia-contracte-cu-cjas/

Plenul Camerei Deputatilor a votat ca furnizorii de servicii de sanatate conexe actului medical pentru persoane cu tulburari de spectru autist si tulburari de sanatate mintala pot incheia de acum contracte cu Casele Judetene de Asigurari de Sanatate. Anuntul a fost facut de Dr. Nelu Tataru, presedintele Comisiei pentru sanatate si familie din Camera Deputatilor, pe pagina sa de Facebook.

“Am intalnit multi parinti care merg „la brat” cu autismul…de ani buni. Pentru a face parte dintr-o societate sanatoasa, din toate punctele de vedere, trebuie sa crestem gradul de constientizare, de acceptare, de recunoastere si de sprijin a copiilor cu deficiente din spectrul autist si cu deficiente neuro-senzoriale. E povestea multor familii care se lupta pentru binele copiilor lor, dar care gasesc mereu resurse de a merge mai departe.”, a precizat Nelu Tataru.

Potrivit sursei citate, cabinetele de libera practica autorizate in acest sens, dar si organizatiile neguvernamentale sunt recunoscute ca furnizori de servicii conexe actului medical, pe langa unitatile medicale de stat si private.

“Avem multe lucruri de facut pentru sanatate, dar orice pas inainte este o reusita.”, mai scrie presedintele Comisiei pentru sanatate si familie din Camera Deputatilor.

Etichete: tulburari de spectru autist, tulburari de sanatate mintala, furnizori de servicii de sanatate autism

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: