Formularul de Localizare a Pasagerului (PLF) a fost anulat

11/03/2022
Formularul de Localizare a Pasagerului (PLF) a fost anulat

Formularul de Localizare a Pasagerului (PLF) a fost anulat

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/formularul-de-localizare-a-pasagerului-plf-a-fost-anulat/

Guvernul a abrogat prevederea privind obligativitatea completarii Formularului de Localizare a Pasagerului (PLF) la intrarea in Romania, potrivit purtatorul de cuvant al Executivului, Dan Carbunaru.

“A fost aprobata ordonanta care abroga OUG nr. 129/2021 privind implementarea formularului digital de intrare in Romania. Practic, Guvernul, prin abrogarea acestei ordonante, tinand cont de incetarea starii de alerta instituita pe teritoriul Romaniei, respectiv incetarea aplicabilitatii masurilor adoptate pentru prevenirea si combaterea pandemiei de COVID-19, a eliminat obligativitatea completarii formularului digital de intrare in Romania cu cel mult 72 de ore inainte de intrarea in tara sau cu maxim 24 de la intrarea in tara. Formularul de localizare a pasagerului nu va mai fi obligatoriu pe teritoriul national”, a declarat Dan Carbunaru, vineri, la Palatul Victoria.

Acest formular a intrat in vigoare, in Romania, in luna decembrie a anului trecut.

De asemenea, persoanele care intra pe teritoriul Romaniei nu mai au obligatia sa prezinte certificatul verde sau rezultatul negativ al unui test pentru depistarea Covid-19

Potrivit reprezentantilor Guvernului, certificatul verde Covid ramane “un document util, dar nu necesar” pentru a intra in Romania fara sa stai in carantina.

Aceste masuri vin dupa ridicarea starii de alerta, care a dura aproape doi ani. Odata cu aceasta modificare au fost anulate si restrictiile impuse in context pandemic.

 

Etichete: formular de localizare a pasagerului, PLF,

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: