Formaremedicala.ro – comunitatea online a peste 2.000 de medici de familie

28/07/2011

Formaremedicala.ro – comunitatea online a peste 2.000 de medici de familie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/formaremedicala-ro-%e2%80%93-comunitatea-online-a-peste-2-000-de-medici-de-familie/

In contextul evolutiei rapide a societatii, perfectionarea profesionala continua este un deziderat, indiferent de domeniul de activitate al celui ce poarta titulatura de profesionist.

Conectarea permanenta la ultimele descoperiri medicale este esentiala, dar si obligatorie in exercitarea profesiei medicale, cu atat mai mult cu cat medicul de familie ocupa un rol central in cadrul sistemului medical. Acestea au fost premisele generale care au stat la baza lansarii portalului www.formaremedicala.ro, un instrument de perfectionare profesionala continua online, adresat celor peste 11.000 de medici de familie din Romania. La mai bine de 3 luni de la lansarea portalului, obiectivul principal al portalului a ramas neschimbat: oferirea unui instrument util si gratuit care sa ajute la cresterea rolului si implicarii medicilor de familie in sistemul de sanatate, prin oferirea contextului adecvat de largire a competentelor in arii de patologie diverse si, implicit, asigurarea, unei bune colaborari intre medicii de familie si cei de alte specialitati.

Oferind acces rapid la informatii esentiale, structurate in module de invatare, www.formaremedicala.ro, gandit ca instrument de e-learning, a devenit intr-un timp foarte scurt o adevarata comunitate online, alcatuita din cei peste 2.000 de medici de familie inscrisi la cursuri. Obtinerea de credite EMC intr-un mod interactiv si perfectionarea profesionala in diverse arii de patologie, cu minim de resurse de timp sunt garantiile pe care portalul le aduce cursantilor sai. Asemanator oricarei forme de invatamant recunoscute, www.formaremedicala.ro le asigura medicilor de familie informatii de calitate, organizate in lectii ample, elaborate de autori acreditati de Colegiul Medicilor din Romania, medici cu activitate academica bogata, dar si cu multa experienta practica.

Fiecare dintre cele 4 cursuri EMC disponibile in acest moment se bazeaza pe activitati practice de fixare a informatiilor parcurse. La finalul fiecarei lectii, cursantul are posibilitatea evaluarii cunostintelor asimilate prin completarea unui test, care nu ii aduce doar garantia insusirii corespunzatoare a informatiilor, ci si credite EMC. Peste 8 din 10 cursanti ai www.formaremedicala.ro au finalizat cu succes cursurile, dintr-un total de 500 de examene sustinute. [1]

Din momentul lansarii si pana in prezent, portalul s-a bucurat de un numar de accesari impresionant: peste 10.000 de vizitatori unici. Acest nivel ridicat de trafic web se datoreaza accesibilitatii site-ului, atit din punct de vedere al navigarii prin lectii, cat si al organizarii informatiilor. Structura clara si intuitiva a sectiunilor portalului, precum si relevanta si acuratetea datelor furnizate au condus la cresterea numarului vizitatorilor portalului intr-un timp foarte scurt.

Formaremedicala.ro isi doreste sa ofere in continuare un suport informativ bogat si variat si sa vina  in intampinarea eforturilor de dezvoltare profesionala ale acestor medici. Tocmai de aceea, pe langa cursurile de formare, portalul ofera medicilor de familie acces gratuit si la alte tipuri de informatii la fel de importante: detalii despre diferite evenimente medicale, informatii periodice legate de cele mai interesante aspecte din lumea medicala, cat si un newsletter menit sa ii tina mereu la curent cu noutatile din acest domeniu.

Stirile medicale reprezinta una dintre cele mai accesate sectiuni ale site-ului, dupa cea de cursuri. Ea este structurata in 4 segmente gandite astfel incat sa raspunda nevoii de informare periodica a medicului de familie: interviuri cu specialisti din domeniu, articole/ studii medicale plecand de la descoperiri de ultima ora la nivel mondial, analize ale tendintelor in e-learning-ul medical si stiri medicale. Aceasta ultima subcategorie ofera zilnic informatii actuale, de interes pentru medicii de familie, referitoare la aspecte sociale, economice, culturale, educationale sau legislative care le poate afecta activitatea in mod direct.

Portalul www.formaremedicala.ro se afla la momentul bilantului de activitate la aproximativ 4 luni de la lansare: initiat ca instrument complementar de invatare si sprijin in formarea profesionala continua a medicilor de familie, acesta a ajuns intr-un timp scurt sa se bucure de aprecierea si recunoasterea unei adevarate comunitati de profesionisti in domeniu.

[1] Rezultate obtinute la jumatatea lunii iunie, inaintea lansarii ultimelor doua cursuri EMC online disponibile pe www.formaremedicala.ro  : “Managementul pacientului cu BPOC” (acreditat cu 10 puncte EMC) si ”Introducere in Acnee” (acreditat cu 8 puncte EMC)

2 Comentarii

  1. andreea oana zaharia says:

    Tetstele sunt gresite, desi intrebarea necesita raspunsuri multiple,nu se poate da decat 1 singur raspuns.rezulta ca nu poti trece testul cu succes.Am incercat 4 teste si la fel se comporta toate!

  2. Veronica focsan says:

    Diabetul zaharat , se considera doar un test/30 zile?

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: