Fonduri pentru imbunatatirea serviciilor in domeniul hematologiei si oncologiei pediatrice

02/07/2015

Fonduri pentru imbunatatirea serviciilor in domeniul hematologiei si oncologiei pediatrice

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/fonduri-pentru-imbunatatirea-serviciilor-in-domeniul-hematologiei-si-oncologiei-pediatrice/

ministerul sanatatii-nouMinisterul Sanatatii afirma ca a atras fonduri de 5,6 milioane de euro pentru imbunatatirea serviciilor din domeniul hematologiei si oncologiei pediatrice.

Ministerul Sanatatii si Institutul Oncologic “Prof. Dr. Al.Trestioreanu” Bucuresti au semnat in data de 30.06.2015 contractul de finantare pentru proiectul “Imbunatatirea serviciilor acordate in domeniul hematologiei si oncologiei pediatrice in Romania, prin achizitia de bunuri, servicii si lucrari de specialitate”.

Proiectul este in valoare de 5.655.653 euro ( 25.130.894,11 lei) din care contributia Ministerului Sanatatii este in cuantum de 848.347,95 euro (3.769.634,12 lei) si contributia norvegiana in cuantum de 4.807.305,05 euro ( 21.361.259,99 lei), scrie intr-un comunicat de presa.

Obiectivul proiectului este imbunatatirea asistentei medicale in domeniul hematologiei si oncologiei pediatrice in Romania, prin asigurarea infrastructurii de baza pentru un numar de 4 centre regionale din tara.

Parteneri proiectului sunt: Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii “Louis Turcanu” Timisoara, Institutul Oncologic “Prof.Dr.I.Chiricuta” Cluj-Napoca si Spitalul Clinic de Urgente pentru Copii “Sf. Maria„ Iasi.

Acestia vor beneficia de reabilitarea sectiilor de profil, de dotare cu echipamente necesare, inclusiv aparate RMN si de anestezie.

Un alt aspect important al proiectului este instruirea acordata unui numar de 289 de persoane, in scopul imbunatatirii activitatii personalului care lucreaza in hematologie si oncologie pediatrica (medici, asistente, infirmiere).

Ne dorim ca toate acestea sa conduca la cresterea ratei de diagnostic in stadii precoce, curabile a cazurilor de hematologie si oncologie pediatrica, precum si a ratei de vindecare, folosind infrastructura moderna ce va fi achizitionata prin proiect”, a declarat ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu.

 

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: