Focar de Covid-19 la Spitalul Judetean Targu Mures

13/10/2020
Focar de Covid-19 la Spitalul Judetean Targu Mures

Focar de Covid-19 la Spitalul Judetean Targu Mures

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/focar-de-covid-19-la-spitalul-judetean-targu-mures/

19 membri ai personalului medical, doua mame si doi nou-nascuti de la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Targu Mures au fost confirmati cu Covid-19.

“Avem 19 cadre medicale pozitive, 2 nou-nascuti pozitivi, 2 mame pozitive, dintre care una a iesit ieri (luni – n.r.) negativa. (…) Am restrans activitatea la nivelul Sectiei de Neonatologie si la nivelul Sectiei Clinice Obstetrica-Ginecologie, din acest motiv, in continuare, asiguram urgentele care, din punct de vedere al competentelor profesionale, numai Sectia de Neonatologie le poate face – de exemplu malformatii cardiace complexe, malformatii neurochirurgicale, malformatii chirurgicale. Dar restul nasterilor normale, fara complicatii, nu este o urgenta, este un act fiziologic. Pana la sterilizarea focarului, nasterile normale le distribuim la SCJ Mures si la celelalte maternitati din judet”, a precizat Claudiu Puiac, managerul unitatii medicale citat de Agerpres.

Potrivit raportului INSP, dat publicitatii, marti, in 31 de judete si municipiul Bucuresti s-a inregistrat o rata de incidenta cumulata peste 100 de cazuri/100.000 locuitori.

La nivelul tarii, in perioada 5 – 11 octombrie, s-au inregistrat 375 de focare de imbolnavire cu coronavirus

Etichete: focare covid-19, cadre medicale coronavirus, pacienti covid-19, spitalul judetean de urgenta targu mures

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: