Focar cu noua tulpina de coronavirus din Marea Britanie, la o scoala din Bucuresti

27/01/2021

Focar cu noua tulpina de coronavirus din Marea Britanie, la o scoala din Bucuresti

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/focar-cu-noua-tulpina-de-coronavirus-din-marea-britanie-la-o-scoala-din-bucuresti/

Focarul de coronavirus inregistrat la Scoala nr. 28 din Bucuresti este datorat noii tulpini din Marea Britanie, B.1.1.7, potrivit medicului Adriana Pistol, directorul Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile. din cadrul INSP.

La finalul saptamanii ar urma sa aiba loc o confirmare in acest sens, dupa finalizarea procesului de secventiere desfasurat la Institutul ‘Matei Bals’.

“Este clar un focar care este datorat acestei tulpini, B.1.1.7. Dupa cum bine stiti, cel putin primele patru persoane identificate au si intrat in procesul de secventiere la Institutul ‘Matei Bals’. Cum spuneam, este un proces laborios si dureaza cateva zile bune. Nu ma astept ca inainte de ziua de vineri sa se confirme. Din punct de vedere epidemiologic, mie imi este suficient ca sa spun ca toate celelalte cazuri care se afla in legatura directa cu aceste persoane au aceeasi tulpina; nici nu cred ca este o necesitate sa mai cheltuim bani cu secventierile, focarul putem sa spunem ca s-a creionat si definit”, a declarat Adriana Pistol, citata de Agerpres.

De asemenea, medicul a mai precizat ca, din datele pe care le are, niciuna dintre persoanele in cauza nu are o forma grava de SARS-CoV-2.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 8 EMC:

Statura joasa la copil

La finalul saptamanii trecute, Ministerul Sanatatii a informat ca noua persoane au fost depistate pozitiv la testul RT-PCR, acestea fiind contacti ai unui pacient care lucreaza la o scoala din Bucuresti, pacient confirmat cu noua tulpina SARS-CoV-2, originara din Marea Britanie, care are o contagiozitate ridicata.

Toate persoanele depistate pozitiv pana in prezent sunt fara istoric de calatorie in strainatate.

Directia de Sanatate Publica Bucuresti a luat decizia ca scoala sa fie inchisa. In urma anchetei epidemiologice au mai fost recoltate alte 11 probe.

Etichete: tulpina coronavirus marea britanie, focar coronavirus scoala, adriana pistol

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Seful Executivului regreta ca Romania nu produce un vaccin anti-Covid

SANITAS solicita contracte pe perioada nedeterminata pentru personalul angajat pe perioada starii de alerta

Valeriu: Gheorghita: 7 milioane de vaccinati pana la 1 august, un obiectiv realist

Florin Citu: Diferentele de raportare privind decesele Covid-19 au existat in toate tarile Uniunii Europene

Prefectul Capitalei: Tinta este sa ajungem la 20.000 de vaccinari pe zi