Flurona, infectia simultana cu virusul gripei si SARS-CoV-2, face victime

10/01/2023
Flurona, infectia simultana cu virusul gripei si SARS-CoV-2, face victime

Flurona, infectia simultana cu virusul gripei si SARS-CoV-2, face victime

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/flurona-infectia-simultana-cu-virusul-gripei-si-sars-cov-2-face-victime/

O femeie in varsta de 74 de ani diagnosticata cu flurona, termen folosit de specialisti pentru a descrie infectia simultana cu virusul gripei sezoniere si COVID-19, a decedat la Spitalului de Boli Infectioase ‘Sf Parascheva’ din Iasi.

Potrivit unitatii medicale, pe langa cazul acestei femei, a mai fost inregistrat inca unul, al unui barbat in varsta de 69 de ani, din Iasi, care in urma tratamentului administrat de echipa multidisciplinara a spitalului, a fost externat.

Reamintim ca Romania se afla in alerta epidemiologica din cauza numarului crescut de cazuri de gripa si infectii respiratorii.

Mutatia XBB.1.5 “Kraken” a ajuns si in Romania

In tara noastra s-a depistat si un caz de infectare cu subvarianta XBB.1.5 a virsului SARS-Cov-2, mutatiei denumita de oamenii de stiimta Kraken. Boala a fost depistata la un bebelus, fiind o forma usoara.

XBB.1.5, noua varianta de Covid XBB.1.5, a fost depistata in 29 de tari, dintre care 13 in Europa. De altfel, un expert german, si-a exprimat ingrijorarea ca aceasta mutatie s-ar putea raspandi pe scara larga in Europa, in urmatoarele saptamani.

 

Etichete: flurona, gripa si covid, kraken, XBB.1.5 covid

 

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: