Florin Citu: Valul trei a inceput sa scada fara carantinare de tip lockdown

20/04/2021

Florin Citu: Valul trei a inceput sa scada fara carantinare de tip lockdown

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/florin-citu-valul-trei-a-inceput-sa-scada-fara-carantinare-de-tip-lockdown/

Premierul Florin Citu spune ca valul trei al pandemiei de COVID-19 in Romania a inceput sa scada fara o carantinare de tip lockdown.

“Am spus tot timpul ca nu sunt de acord cu o carantinare a Romaniei cu lockdown. Dar nu numai eu, a spus si domnul presedinte. Am spus ca putem sa gestionam aceasta situatie si vedeti ca valul trei a inceput sa scada fara sa carantinam, fara sa inchidem economic. (…) In fiecare zi suntem in scadere, in fiecare zi avem si mai putine persoane in Terapie Intensiva”, a declarat Florin Citu la Digi24, citat si de Agerpres.

Acesta a sustinut ca decizia de destituire a Andreei Moldovan nu a avut legatura cu ordinul privind noi reguli pentru instituirea carantinei in sine, cat mai ales cu faptul ca in cazul acelui ordin nu s-a respectat procedura.

“Nimeni nu contesta ca doamna respectiva era un medic bun. Ceea ce eu nu vreau sa am in acest Guvern este incalcarea flagranta a procedurilor. Pentru ca pana la urma eu raspund de acest lucru. Iar acolo a fost calcata in picioare procedura. (…) Nu putem sa ne batem joc de procedura. Nu are nicio legatura cu ce scria in acel ordin. Nu am contestat niciodata acest lucru. Am contestat faptul ca nu s-a respectat procedura, legislatia in vigoare. (…) Era un ordin care a fost dat dupa ce nu a respectat nicio procedura. Nu avea ce sa caute acolo. “, a mai precizat Citu potrivit surselor citate.

 

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: