Florin Citu: Diferentele de raportare privind decesele Covid-19 au existat in toate tarile Uniunii Europene

14/05/2021

Florin Citu: Diferentele de raportare privind decesele Covid-19 au existat in toate tarile Uniunii Europene

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/florin-citu-diferentele-de-raportare-privind-decesele-covid-19-au-existat-in-toate-tarile-uniunii-europene/

Premierul Florin Citu, referindu-se la diferentele de raportare a numarului deceselor cauzate de COVID-19, spune ca e nevoie de mai multe analize pentru a se pune la cap aceste informatii si ca astfel de diferente au existat in toate tarile Uniunii Europene.

“Inteleg ca este nevoie de mai multe analize pentru a pune la cap aceste informatii, dar din ce stim pana acum, intre Corona-Forms si INS exista o compatibilitate de 96%, deci lucrurile nu stau asa de rau, dar trebuie sa vedem de ce exista aceste diferente, diferente care au existat in toate tarile Uniunii Europene. (…) Sunt sigur ca doamna ministru (al Sanatatii – n.r.) va prezenta de fiecare data cand are informatii noi”, a declarat Citu citat de Agerpres.

Ministrul Sanatatii, Ioana Mihaila, a precizat ca au existat diferente de raportare a deceselor la persoane cu COVID-19, de la inceputul pandemiei si pana in acest moment, care au la baza ‘birocratia’ si utilizarea de catre spitale a ‘diferite tipuri de raportare’.

Ea a solicitat Directiilor de sanatate publica sa transmita ‘clarificari’ referitoare la metodele de raportare a deceselor la persoane cu COVID-19.

Ministrul Ioana Mihaila a mai anuntat, joi, ca va prezenta in Parlament raportul Comisiei privind diferentele de raportare a deceselor la persoane cu COVID-19.

Etichete: raportare deces covid, diferente raportare decese covid, florin citu

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Conf. Dr. Adrian Bighea: Pacientii care au nevoie de recuperare medicala se tem sa vina la spital

Creatorii vaccinului anti-Covid BioNtech /Pfizer, distinsi cu un prestigios premiu

Inspectorii sanitari vor verifica, zilnic, numărul paturilor ATI pentru pacientii Covid

Conditii de participare la Loteria de vaccinare | Premii in valoare de 15.000.000 lei

Dr. G. Dumitra: Nu exista argument impotriva vaccinarii simultane anti-Covid cu alt vaccin