Florin Citu, despre vaccinarea obligatorie: Ar trebui sa fie ultima varianta

24/09/2021
Florin Citu, despre vaccinarea obligatorie: Ar trebui sa fie ultima varianta

Florin Citu, despre vaccinarea obligatorie: Ar trebui sa fie ultima varianta

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/florin-citu-despre-vaccinarea-obligatorie-ar-trebui-sa-fie-ultima-varianta/

Vaccinarea obligatorie ar trebui sa fie ultima varianta pentru stoparea pandemiei, dupa celelalte masuri anuntate, spune premierul Florin Citu.

El sustine ca, in cazul in care se va ajunge la aceasta decizie, trebuie stabilit ce se intampla cu cei care, in ciuda obligativitatii vaccinari, vor refuza sa se imunizeze.

“Optiunea mea e ca toata lumea sa se vaccineze, de aceea am facut toate eforturile in acest an pentru a avea si vaccin, a avea si centre de vaccinare, personal calificat ca lumea sa se poata vaccina. Eu nu sunt adeptul restrictiilor, nu vreau sa introducem restrictii sau sa inchidem iar economia. Avem o varianta, aceasta cu certificatul verde, in care romanii vor putea sa tina activitatile economice deschide, dar in siguranta. (…) Dar exista si intrebari despre ce facem cu personalul medical, cu profesorii, personalul din institutiile publice. (… ) Varianta pe care am propus-o si cu care am inceput noi a fost de a testa (…) si sa platesti costul testului. Vaccinarea obligatorie ar trebui sa fie o ultima varianta daca acestea nu merg”, a declarat prim-ministrul Florin Citu la Digi 24, citat si de Agerpres.

Intrebat ce se intampla daca nici aceste masuri – certificatul verde si testarea – nu functioneaza, iar categorii precum profesorii si medicii vor refuza in continuare sa se vaccineze, premierul a aratat ca trebuie decis ce se intampla cu cei care nu vor sa se imunizeze anti-COVID nici daca acest lucru devine obligatoriu.

Totodata, el a subliniat ca Romania lupta impotriva unei pandemii si are nevoie de cadrele medicale.

“Suntem in mijlocul unei pandemii, nu putem – aici trebuie sa fim foarte atenti – sa discutam despre desfacerea contractului de munca unui cadrului medical cand avem nevoie de medici ca sa ne luptam cu pandemia. As vrea sa avem aceste discutii cu cadrele medicale sa vedem cum ii convingem sa se vaccineze. Este foarte important pentru noi sa se vaccineze sau, daca nu, exista aceasta varianta cu testarea pe banii proprii”, a spus prim-ministrul, potrivit surselor citate.

Demnitarul a adaugat ca exista posibilitatea sa fie introdus in Parlament un proiect de lege privind vaccinarea obligatorie a anumitor categorii de persoane.

In ceea ce priveste categoriile care ar putea fi obligate sa se vaccineze, el a enumerat, printre altele, personalul medical, cadrele didactice si alte categorii care intra in contact cu persoanele fizice.

Etichete: vaccinarea obligatorie, vaccinarea obligatorie a cadrelor medicale, proiect de lege privind vaccinarea obligatorie, florin citu

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: