Fisa de raportare a reactiilor adverse este accesibila publicului in centrele de vaccinare

19/02/2021
Fisa de raportare a reactiilor adverse este accesibila publicului in centrele de vaccinare

Fisa de raportare a reactiilor adverse este accesibila publicului in centrele de vaccinare

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/fisa-de-raportare-a-reactiilor-adverse-este-accesibila-publicului-in-centrele-de-vaccinare/

Persoanele vor avea acces, in incinta centrelor de vaccinare, la mai multe informatii legate de posibilele reactii adverse post-vaccinale, precum si la modalitatile de raportare a acestora, potrivit Comitetului national de coordonare a activitatilor privind vaccinarea impotriva COVID-19.

“Pentru a veni in sprijinul publicului, in ceea ce priveste modalitatea de raportare a reactiilor adverse post-vaccinale, Comitetul National de Coordonare a Activitatilor privind Vaccinarea impotriva COVID-19 (CNCAV) a emis o Instructiune care reglementeaza Cerintele referitoare la modalitatile de raportare a reactiilor adverse aparute dupa administrarea vaccinului impotriva COVID-19. Astfel, in incinta centrelor de vaccinare, persoanele vor avea acces la mai multe informatii legate de posibilele reactii adverse post-vaccinale, precum si la modalitatile de raportare a acestora”, transmite CNCAV intr-un comunicat de presa.

Potrivit sursei citate, in centrele de vaccinare va fi disponibila in locuri vizibile fisa de raportare a reactiilor adverse centralizate de Agentia Nationala a Medicamentului si Dispozitivelor Medicale din Romania (ANMDMR). Fisa se poate descarca si de pe www.anm.ro.

“Reamintim opiniei publice ca reactiile adverse pot fi raportate catre Agentia Nationala a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale din Romania (ANMDMR) si online prin accesarea linkului https://covid19.anm.ro/ sau/si prin scanarea codurilor QR.”, mai precizeaza CNCAV.

QR-codurile regasite pe aceste fise sunt functionale si permit raportarea eventualelor simptome post-vaccinale, prin scanare.

De asemenea, persoanele vaccinate vor putea transmite fisa completata si prin posta, fax sau e-mail catre Agentia Nationala a Medicamentului si Dispozitivelor Medicale din Romania (ANMDMR), la adresa: Str. Mr. Stefan Sanatescu nr. 48, Sector 1, 011478, Bucuresti, Romania; Fax: +40 21 316 34 97; E-mail: RA.vaccinare.covid@anm.ro).

Etichete: reactii vaccinare, informatii reactii vaccinare anti-covid, raportare reactii adverse vaccinare

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: