CNAS: Finantarea serviciilor medicale paraclinice este asigurata pana la sfarsitul anului

27/09/2017

CNAS: Finantarea serviciilor medicale paraclinice este asigurata pana la sfarsitul anului

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/finantarea-serviciilor-medicale-paraclinice-este-asigurata-pana-la-sfarsitul-anului/

Ca urmare a afirmatiilor din presa conform carora unii furnizori de servicii paraclinice nu ar mai dispune de fonduri, CNAS face urmatoarele precizari:

Bugetul aprobat pentru decontarea serviciilor medicale paraclinice (analize de laborator, investigatii imagistice si de inalta performanta) acordate asiguratilor in anul 2017 este de 695,9 milioane lei. Din aceste fonduri, pentru perioada ianuarie-septembrie s-au facut plati totale de 503,6 milioane lei, cu o medie lunara a platilor de 56 milioane lei. Disponibilul pentru trimestrul IV al anului este de 192,3 milioane lei, cu o medie lunara de 64,1 milioane lei.

Pentru CASMB, media lunara a platilor efectuate pentru serviciile medicale paraclinice a fost de 18,5 milioane lei in primele noua luni ale anului, pentru urmatoarele luni fiind estimat un nivel mediu al platilor de 18,6 milioane lei/luna.

Pentru investigatiile RMN, CASMB a decontat in total, in primele opt luni ale anului, 26,7 milioane lei, cu o medie lunara a decontarilor de 3,3 milioane lei, nivelul mediu estimat al decontarilor pentru urmatoarele luni fiind acelasi.

Pentru subprogramul de monitorizare prin tomografie computerizata (PET-CT) a evolutiei bolilor oncologice, platile efectuate in primele opt luni ale anului au fost de 14,1 milioane lei, cu o medie lunara a platilor de 1,8 milioane lei, medie care va fi mentinuta si in urmatoarele luni, la acest subprogram neexistand liste de programare pentru pacienti.

In aceste conditii, exista fonduri pentru asigurarea accesului asiguratilor la serviciilor medicale paraclinice.
Precizam ca gestionarea listelor de programare a pacientilor revine in sarcina furnizorilor de servicii medicale paraclinice, conform obligatiilor contractuale pe care acestia si le-au asumat.

Deoarece s-a observat ca in timp ce unii furnizori de servicii medicale paraclinice au liste lungi de programare, alti furnizori nu isi epuizeaza valorile lunare de contract, recomandam asiguratilor sa consulte listele afisate pe site-ul fiecarei case de asigurari de sanatate in parte pentru a afla care sunt furnizorii ce pot efectua astfel de servicii decontate din bugetul FNUASS.

Biroul de presa CNAS

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Radu Ganescu: Siguranta pacientului, un subiect uitat o lunga perioada de timp

Medicii din centrele de vaccinare isi primesc salariile restante din august

CMR cere eforturi din partea tuturor factorilor pentru a asigura nasteri in siguranta

Citu, despre certificatul verde Covid: Chiar nu este nicio discriminare

Dr. Catalina Poiana: Am ales profesia de medici pentru ca punem pacientul mai presus de orice