Fiecare copil din Piatra Neamt conteaza!

21/11/2012

Fiecare copil din Piatra Neamt conteaza!

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/fiecare-copil-din-piatra-neamt-conteaza/

Organizatia Salvati Copiii a donat sectiei de neonatologie din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta echipamente medicale cu scopul de a contribui la reducerea mortalitatii infantile din judet. Echipamentele in valoare de 110.000 de lei constand intr-un  incubator, masa radianta mobila cu modul de resuscitare, pulsoximetru si tensiometru neonatal au fost achizitionate cu sprijinul Dettol, precum si cu ajutorul donatiilor obtinute cu ajutorul campaniei Bunvenit pe lume, parte a programului Fiecare copil conteaza.

Rata mortalitati infantile in Romania  a scazut semnificativ din 1990 de la 26,9% la 9,4% decese la o mie  de nou-noscuti vii. Cu toate acestea, Romania inca se situeaza intre tarile europene cu o rata a mortalitatii infantile ridicata.In semestrul intai al acestui an, s-au inregistrat 938 de decese ale copiilor sub un an,respectiv de 9,4/1000 in tara noastra, fata data medie europeana de 4,1/1000.

Este cea de-a treia actiune de acest fel a Organizatiei Salvati Copiii.Am dotat anterior si maternitatea Cantacuzino din Bucuresti, maternitatea din Adjud, valoarea totala a investitiilor noastre fiind 282.500 lei. Rezultatele acestor investitii sunt inestimabile:numeroase vieti de bebelusi salvate”, a declarat Gabriela Alexandrescu, presedinte executiv al Organizatiei Salvati Copii.

 

Stire realizata de Echipa FormareMedicala.ro

 

Autor: Dorina Pirau

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Vlad Voiculescu: Solutia militara nu este o solutie pentru Romania

OMS: 1 miliard de doze de vaccin anti-Covid administrate in regiunea europeana

Dr. Catalina Poiana: Controlul osteoporozei trebuie sa fie o prioritate

Asociatiile de pacienti: Romania nu se confrunta doar cu problema Covid

UMF “Iuliu Hatieganu”, in topul celor mai bune universitati