Fiecare copil din Piatra Neamt conteaza!

21/11/2012

Fiecare copil din Piatra Neamt conteaza!

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/fiecare-copil-din-piatra-neamt-conteaza/

Organizatia Salvati Copiii a donat sectiei de neonatologie din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta echipamente medicale cu scopul de a contribui la reducerea mortalitatii infantile din judet. Echipamentele in valoare de 110.000 de lei constand intr-un  incubator, masa radianta mobila cu modul de resuscitare, pulsoximetru si tensiometru neonatal au fost achizitionate cu sprijinul Dettol, precum si cu ajutorul donatiilor obtinute cu ajutorul campaniei Bunvenit pe lume, parte a programului Fiecare copil conteaza.

Rata mortalitati infantile in Romania  a scazut semnificativ din 1990 de la 26,9% la 9,4% decese la o mie  de nou-noscuti vii. Cu toate acestea, Romania inca se situeaza intre tarile europene cu o rata a mortalitatii infantile ridicata.In semestrul intai al acestui an, s-au inregistrat 938 de decese ale copiilor sub un an,respectiv de 9,4/1000 in tara noastra, fata data medie europeana de 4,1/1000.

Este cea de-a treia actiune de acest fel a Organizatiei Salvati Copiii.Am dotat anterior si maternitatea Cantacuzino din Bucuresti, maternitatea din Adjud, valoarea totala a investitiilor noastre fiind 282.500 lei. Rezultatele acestor investitii sunt inestimabile:numeroase vieti de bebelusi salvate”, a declarat Gabriela Alexandrescu, presedinte executiv al Organizatiei Salvati Copii.

 

Stire realizata de Echipa FormareMedicala.ro

 

Autor: Dorina Pirau

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Comisar european, despre pandemia Covid-19: In unele state membre, situatia este mai rea decat in martie

Legea privind educatia sanitara in scoli, constitutionala

Sapte state UE, printre care si Romania, starnesc ingrijorare in Europa privind evolutia epidemiei Covid-19

In urmatoarea perioada, 25.000 de cutii de Euthyrox vor fi importate in Romania

Peste 1.700 de studenti straini din 90 de tari s-au inscris la admitere la UMF “Iuliu Hatieganu” din Cluj