Federatia SANITAS, ingrijorata

06/11/2015

Federatia SANITAS, ingrijorata

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/federatia-sanitas-ingrijorata/

mediciFederatia SANITAS isi exprima ingrijorarea asupra faptului ca demisia Guvernului Romaniei ar putea sa blocheze sau sa intarzie proiecte de legi de interes major pentru salariatii din sistemul bugetar ce urmau sa primeasca girul Executivului in perioada imediat urmatoare. Este vorba in principal de legea salarizarii personalului bugetar, dar nu numai.

Conform unui comunicat de presa transmis de SANITAS, proiectul de Lege privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.35/2015 pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.83/2014 este un alt document legislativ important pentru noi, sustinut de Ministerul Sanatatii cu amendamentele propuse de organizatia noastra.

“Dupa negocierile avute cu reprezentantii Comisiei pentru Sanatate si Familie din cadrul Camerei Deputatilor, cei ai Ministerului Sanatatii si Ministerului Finantelor Publice aveam convingerea ca putem sa dam vesti bune colegilor din sistemul public de asistenta sociala, precum si personalului din directiile de sanatate publica privind majorarea salariala cu 25%. Este necesar ca indiferent de situatia politica actuala sa se urgenteze procedura de validare a acestei legi, continuand politica sociala demarata si sustinuta de reprezentantii guvernului Ponta, a declarat Leonard Barascu, presedintele SANITAS.

Conform sursei citate, obtinerea unei majorari salariale de 25% si pentru aceste categorii profesionale ar reprezenta o intrare in normalitate, iar Federatia SANITAS isi asigura membrii ca va continua dialogul cu institutiile statului pana cand aceasta discriminare intre categoriile profesionale din sanatate va inceta.

“Ne exprimam speranta ca dincolo de disputele politice, cei care astazi trebuie sa ia decizii cruciale pentru a asigura stabilitatea acestei tari vor avea in vedere asigurarea continuitatii in ministerele in care, asa cum s-a intamplat in Ministerul Sanatatii, echipa de conducere, prin negocieri oneste si corecta intelegere a nevoilor sistemului a promovat politici unanim agreate si a facut pasi importanti in implementarea unor reforme demult asteptate”, mai precizeaza reprezentantii SANITAS.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: