Federatia Sanitas: Ce vor de fapt salariatii din sanatate?

10/01/2022
Federatia Sanitas: Ce vor de fapt salariatii din sanatate?

Federatia Sanitas: Ce vor de fapt salariatii din sanatate?

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/federatia-sanitas-ce-vor-de-fapt-salariatii-din-sanatate/

La 1 Martie 2018 a inceput aplicarea etapizata a Legii 153/2017, ocazie cu care salariile medicilor, asistentilor medicali si ambulantierilor au crescut la nivelul maxim prevazut in lege, in timp ce pentru psihologi, biologi, kinetoterapeuti, infirmieri, ingrijitori, brancardieri, asistenti sociali, registratori medicali, personal TESA etc. , salariile trebuiau sa creasca anual (din 2018 pana in 2021 inclusiv) cu 25% din diferenta intre salariul avut la 31 Decembrie 2017 si cel din grila prevazuta pentru 2022, transmite Federatia Sanitas intr-un comunicat de presa.

Potrivit sursei citate, desi inechitabila din start, legea oferea totusi o predictibilitate cu care toata lumea se obisnuise, iar in 2020 s-a rezolvat situatia aceasta numai pentru psihologi, biologi, kinetoterapeuti.

“A venit pandemia, munca celor in continuare nedreptatiti, de altfel angajatii cu cele mai mici salarii din sistem, a devenit mult mai grea si mai periculoasa, iar Guvernele care s-au succedat au ales sa blocheze aplicarea Legii 153/2017!”, se precizeaza in comunicat.

Astfel, acesti salariati sunt de doi ani blocati “in trecut” in ceea ce priveste salariul dar obligati sa munceasca si sa traiasca in prezent cu pandemie si cu preturi care cresc neincetat!

“Ei nu cer in aceste zile nimic nou sau nimic necuvenit! Ei cer doar ceea ce, nu numai ca li s-a promis, dar s-a si legiferat! Ei cer un drept pe care statul care le cere sa aiba incredere in vaccin, in strategiile si deciziile lui, care de multe ori ii pun in real pericol, le-a dat si apoi le-a aratat cum le poate fi luat! Pentru ca da, li s-a dat dreptul de a avea aceste salarii, dar apoi li s-a luat fara a li se lua si din greutatea muncii lor! Cum sa mai aiba incredere? Si de ce sa ii blamam pentru ca isi revendica drepturile?”, mai precizeaza reprezentantii Federatiei Sanitas.

Etichete: federatia sanitas, salarii angajati sanatate

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: