FDA ar putea autoriza un viitor vaccin impotriva Covid-19 inainte de finalizarea testelor clinice

31/08/2020
FDA ar putea autoriza un viitor vaccin impotriva Covid-19 inainte de finalizarea testelor clinice

FDA ar putea autoriza un viitor vaccin impotriva Covid-19 inainte de finalizarea testelor clinice

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/fda-ar-putea-autoriza-un-viitor-vaccin-impotriva-covid-19-inainte-de-finalizarea-testelor-clinice/

Seful Agentiei americane pentru Alimente si Medicamente (FDA), Stephen Hahn, a anuntat ca este posibil ca un viitor vaccin impotriva Covid-19 sa fie autorizat printr-o procedura de urgenta, inainte de incheierea testelor clinice menite sa confirme siguranta si eficienta acestuia, noteaza AFP.

Toate cererile de autorizare vor trebui depuse de dezvoltatorii vaccinului, a spus Stephen Hahn.

“Daca o fac inainte de sfarsitul fazei a treia, este posibil sa consideram acest lucru adecvat. Putem considera ca este necorespunzator, vom face o evaluare”, a adaugat el, citat si de Agerpres.

Stephen Hahn a dezmintit ca ar fi supus unor presiuni din partea presedintelui Donald Trump pentru a autoriza un vaccin inainte de alegerile prezidentiale de la 3 noiembrie. “Va fi o decizie bazata pe stiinta, medicina, pe date. Nu va fi o decizie politica”, a mai adaugat el, potrivit surselor citate.

Trei producatori occidentali de vaccinuri sunt destul de avansati si in faza a treia a testelor clinice, teste care vor include in final zeci de mii de participanti: AstraZeneca (partener al Universitatii Oxford din Marea Britanie), Moderna (partener al Institutelor Nationale de Sanatate din SUA) si alianta Pfizer/BioNTech.

Prin insasi natura acestor teste, este dificil de prezis cand vor aparea primele rezultate.

Etichete: vaccin coronavirus, vaccin anti-covid, vaccin covid-19, fda

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: