FDA a stabilit criterii mai stricte decat cele dorite de Casa Alba pentru aprobarea unui vaccin anti-Covid

07/10/2020

FDA a stabilit criterii mai stricte decat cele dorite de Casa Alba pentru aprobarea unui vaccin anti-Covid

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/fda-a-stabilit-criterii-mai-stricte-decat-cele-dorite-de-casa-alba-pentru-aprobarea-unui-vaccin-anti-covid/

Agentia americana pentru Alimente si Medicamente (FDA) a stabilit criterii mai stricte decat cele dorite de Casa Alba pentru a aproba de urgenta orice viitor vaccin contra COVID-19. Astfel, s-a facut improbabila orice autorizare inainte de alegerile prezidentiale de la 3 noiembrie, noteaza AFP.

Producatorii de vaccinuri vor trebui sa astepte cel putin doua luni dupa injectarea ultimei doze in testele clinice din faza 3 inainte de a depune o cerere de comercializare, precizeaza FDA intr-un document publicat online, citat de Agerpres.

Cele trei teste aflate in curs in Statele Unite au inceput la sfarsitul lui iulie (Moderna, Pfizer) si sfarsitul lui septembrie (Johnson & Johnson), si la primele doua sunt administrate doua doze intr-un interval de trei sau patru saptamani.

Continut educational:

Vaccinurile vor trebui sa arate o eficienta de cel putin 50% pentru a preveni Covid-19, iar FDA pretinde ca orice test sa aiba minim cinci cazuri severe de Covid-19 in grupul placebo, scopul vaccinului fiind de a preveni formele grave ale bolii.

“FDA se angajeaza ca procesul de dezvoltare si evaluare stiintifica a vaccinurilor contra COVID-19 sa fie cat mai deschis si transparent posibil”, a scris pe Twitter seful FDA, Stephen Hahn.

“Aceasta zi marcheaza o declaratie de independenta pentru FDA”, a salutat pe Twitter Eric Topol, unul dintre oamenii de stiinta care au facut presiuni pentru ca FDA sa nu cedeze in fata administratiei Trump.

Etichete: fda, vaccin anti-covid, autorizare de urgenta vaccin coronavirus

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Ministrul Sanatatii: Putem sa regandim un sistem medical pentru ca pana in 2024 sa aratam lumii ca s-a reformat

Au ingrijit zeci de pacienti, dar au pierdut lupta cu boala | Trei asistente medicale au murit din cauza Covid-19

Noua componenta a Biroului Executiv al Colegiului Medicilor din Romania

Nelu Tataru: Cu cat s-au dotat spitalele in aceasta perioada nu cred ca s-au dotat in cei 30 de ani

Medicii de la Sibiu intubeaza pacientii cu Covid-19 chiar si in UPU