FDA a autorizat un tratament contra bolii Alzheimer

09/06/2021

FDA a autorizat un tratament contra bolii Alzheimer

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/fda-a-autorizat-un-tratament-contra-bolii-alzheimer/

Agentia pentru Alimente si Medicamente (Food and Drug Administration – FDA) din Statele Unite a anuntat, la inceputul acestei saptamani, ca a aprobat un medicament dezvoltat de compania Biogen, ca prim tratament al uneia dintre cauzele de baza ale maladiei Alzheimer, potrivit AFP.

FDA a anuntat ca testele clinice dedicate acestui tratament au aratat o reducere a placilor amiloide, care ar trebui sa duca la scaderea declinului cognitiv al pacientilor, scrie si Agerpres.

“Desi datele despre Aduhelm sunt complicate si din respect fata de beneficiile sale clinice, FDA a stabilit ca exista dovezi substantiale care arata ca Aduhelm reduce placile de beta-amiloid din creier si ca este rezonabil sa credem ca reducerea acestor placi va duce cel mai probabil la beneficii importante pentru pacienti”, a precizat agentia americana intr-un comunicat.

Potrivit surselor citate, FDA a precizat ca Biogen trebuie sa organizeze si un studiu clinic post-autorizare pentru a verifica beneficiile clinice ale medicamentului.

Totusi, aprobarea acestui tratament a reprezentat un semnal incurajator pentru relansarea cercetarilor in acest domeniu, care au inaintat greoi in ultimii douazeci de ani. Pana acum, in mare parte, tratamentele aprobate abordau doar simptomele Alzheimer, nu si cauzele.

Etichete: tratament alzheimer, medicament pentru alzheimer, cauze alzheimer

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Suspendare a mii de cadre sanitare din Franta pentru ca nu s-au vaccinat

Certificatul verde Covid, obligatoriu pentru accesul la unele activitati

Sanitas: Angajatii din asistenta sociala sunt in continuare tinta Guvernului

Bani pentru salariile restante ale personalului medical din centrele de vaccinare

Proiect: Angajatii din institutiile publice sa faca dovada vaccinarii, testarii