FDA a aprobat un test Covid care detecteaza prezenta anticorpilor si nivelul de protectie asigurat de acestia

27/11/2020

FDA a aprobat un test Covid care detecteaza prezenta anticorpilor si nivelul de protectie asigurat de acestia

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/fda-a-aprobat-un-test-covid-care-detecteaza-prezenta-anticorpilor-si-nivelul-de-protectie-asigurat-de-acestia/

Un test care masoara nu doar prezenta anticorpilor produsi dupa expunerea la noul coronavirus, ci si nivelul de protectie asigurat de acestia, a fost aprobat in SUA, relateaza DPA.

Testul, care a primit autorizatia de utilizare in regim de urgenta din partea Administratiei pentru Alimente si Medicamente (FDA) din Statele Unite, masoara numarul anticorpilor neutralizanti pe care sistemul imunitar ii produce dupa expunerea la SARS-CoV-2, relateaza CNBC, conform Agerpres.

In timp ce alte teste precedente masoara doar nivelurile de anticorpi, noul test cuantifica acei anticorpi care ataca doua secvente specifice din structura genetica a noului coronavirus.

Continut educational:

Primele teste din acest domeniu furnizau doar raspunsuri de tip “da” si “nu” – pozitiv sau negativ. Alte teste mai recente, aprobate de FDA in vara anului 2020, evidentiaza anumite concentratii de anticorpi, mai precizeaza CNBC.
Noul test masoara nivelul de anticorpi care neutralizeaza SARS-CoV-2, virusul care declanseaza maladia COVID-19.

Dar, testul aprobat recent de FDA prezinta o sensibilitate de 98,8% si o specificitate de 99,6% in detectarea anticorpilor COVID-19 ce ataca doua secvente-cheie din structura noului coronavirus.
“Acest lucru inseamna ca 98,8% dintre toate diagnosticele pozitive sunt exacte si ca 99,6% dintre toate diagnosticele negative sunt corecte”, au explicat jurnalistii de la CNBC.

Totusi, oricat de promitator ar fi, noul test nu ofera insa un raspuns definitiv la intrebarile despre imunitate, au avertizat mai multi experti din domeniul sanatatii.

Etichete: test covid, test anticorpi covid, nivel protectie anticorpi covid, fda

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Doua mutatii noi ale coronavirsului SARS-CoV-2 descoperite in SUA

Studiu: Covid-19 ar putea evolua intr-o boală sezoniera

INSP: Peste 30.500 de cazuri de infectii respiratorii acute in ultima saptamana de raportare

Ministrul Sanatatii: In Romania se administreaza 6 doze de vaccin anti-Covid dintr-un flacon

Klaus Iohannis s-a vaccinat impotriva Covid-19: Acest vaccin este sigur, eficient si recomand tuturor vaccinarea