Examenul de admitere la UMF “Carol Davila” s-a incheiat

26/07/2012

Examenul de admitere la UMF “Carol Davila” s-a incheiat

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/examenul-de-admitere-la-umf-carol-davila-s-a-incheiat/

Miercuri, 25 iulie 2012, a avut loc examenul de admitere pentru toate facultatile din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie “Carol Davila” din Bucuresti. Examenul a inceput la ora 9:00 si s-a desfasurat in conditii optime, respectandu-se graficul stabilit.

Comunicat de presa: Divizia de PR&COMUNICARE

Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila”

Dupa expirarea timpului alocat examenului, lucrarile au fost corectate pe loc,  cu candidatii in sala, utilizandu-se un sistem informatic, ce a permis fiecarui candidat sa afle la iesirea din concurs, ce punctaj a obtinut.

Anul acesta, concurenta la UMF Carol Davila este in medie de 5 candidati pe un loc finantat de la buget, fiind cea mai mare de dupa anii 90 incoace.

Din anii 70 si pana in 1989 concurenta la Universitatea de Medicina si Farmacie Carol Davila a ajuns, pana la un moment dat, la 18 candidati pe un loc. In prezent aceasta este tot mai mare. “Cred ca toti absolventii de liceu si-ar dori, in principiu, sa ajunga la o universitate de prestigiu, precum UMF „Carol Davila”, in conditiile in care, fiind buni, ajung la locurile bugetate si atunci fara indoiala, pentru familiile lor studiul la universitate nu mai reprezinta o dificultate prea mare. Scopul lor numarul unu este sa se formeze foarte bine, sa fie competitivi, iar intr-o astfel de universitate se poate realiza acest deziderat”, sustine rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie “Carol Davila” din Bucuresti, acad. prof. univ. dr. Ioanel Sinescu.

In ceea ce priveste facilitatile de invatamant pe care UMF Carol Davila le pune la dispozitia studentilor,  rectorul acad. dr. Ioanel Sinescu, sustine ca acestea „sunt mai bune  chiar si fata de alte universitati din Europa de Vest.”

Valoarea universitatii este data de resursele umane si materiale de care aceasta dispune. „Avem o multime de spitale care sunt clinici universitare in toate specialitatile, avem un numar mare de cadre didactice care sunt performante si doritoare sa formeze generatii de studenti. Astfel,  in momentul in care ei termina facultatea si isi iau licenta, daca ajung in postura de a fi contracandidati  cu colegii lor din tarile Europei de Vest, foarte adesea, absolventi de-ai nostri castiga concursul si se claseaza pe primele locuri. Acest lucru dovedeste valoarea invatamantului de la UMF Carol Davila, volumul mare de notiuni pe care studentii il acumuleaza in cei 6 ani de studiu si ca urmare performanta lor in orice sistem medical din Europa sau din afara Europei,” a conchis rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie “Carol Davila” din Bucuresti, acad. prof. dr. Ioanel Sinescu.

O conditie necesara insa admiterii la facultatile Universitatii de Medicina si Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti o reprezinta promovarea examenului  de admitere cu un punctaj egal sau superior aceluia corespunzator notei 5,00. La F.M.A.M. declararea candidatilor admisi va fi in functie de punctajul obtinut si ordinea optiunilor pentru specializarile oferite, formulate in scris de candidati.

Candidatii  nemultumiti de rezultatele obtinute vor putea depune contestatii in termen de 24 de ore de la afisarea rezultatelor, la comisiile de admitere ale facultatilor.

Lucrarile constituind obiectul contestatiei se recorecteaza in prezenta candidatului, iar comunicarea rezultatelor finale se face prin afisare, in termen de maximum 24 de ore de la expirarea termenului de depunere a contestatiilor. Decizia comisiilor de contestatii este definitiva.

Rezultatele finale si lista candidatilor admisi vor fi afisate la avizierele facultatilor in cel mult 48 de ore de la terminarea probei scrise.

 

Comunicat de presa: Divizia de PR&COMUNICARE

Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila”

Telefon:  031.418.04.08, 0752.231.573
E-mail:  presa@umfcaroldavila.ro
Site: www.umf.ro

Autor: UMF Carol Davila

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: