Examen de Rezidentiat la UMF “Carol Davila” din Bucuresti

20/11/2012

Examen de Rezidentiat la UMF “Carol Davila” din Bucuresti

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/examen-de-rezidentiat-la-universitatea-de-medicina-si-farmacie-carol-davila-din-bucuresti/

Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti va organiza examenul de rezidentiat in data de 25 noiembrie 2012. Conform metodologiei examenului de rezidentiat, concursul se va desfasura ȋn Bucuresti pentru posturile publicate in judetele: Arges, Braila, Bucuresti, Buzau, Calarasi, Constanta, Dambovita, Giurgiu, Ialomita, Ilfov, Prahova, Teleorman, Tulcea si pentru locurile publicate in centrele universitare Bucuresti si Constanta.

Noutatea pe care o aduce sesiunea din noiembrie 2012 este aceea ca se va organiza rezidentiat pe post si pentru spitalele clinice, nu doar pentru spitalele mici: “Hotarârea Ministerului Sanatatii de a organiza rezidentiat pe post si in clinicile mari, este benefica. Ministerul Sanatatii atrage, astfel, absolventii sau tinerii rezidenti in centre universitare de renume, unde, in principiu, se asteapta a se gasi competenta, dotare tehnica si performanta la nivelul actului medical, in asa fel incât  rezidentii sa nu mai fie tentati sa plece din tara. Concursul pe post si pe loc, organizat in centre universitare, are menirea de a mari numarul absolventilor de facultate, a celor care intra in rezidentiat pentru a practica medicina in România”, a subliniat Acad. Dr. Ioanel Sinescu, Rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti.

Dintr-un numar total de 2.552 de locuri, pentru Bucuresti au fost alocate 524 de locuri ȋn domeniul medicina, 63 ȋn domeniul medicinei dentare si 29 de locuri ȋn domeniul farmaciei.

Din numarul total de absolventi ȋnscrisi la rezidentiatul din data de 25 noiembrie 2012, si anume 5371, 1896 s-au ȋnscris pentru a sustine  examenul ȋn centrul universitar Bucuresti ȋn cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti.

Din acest numar, 1471 s-au ȋnscris pentru medicina, 303 pentru domeniul medicina dentara, iar pentru domeniul farmacie 122 candidati.

 Cele mai cautate specializari ȋn medicina sunt: medicina de urgenta cu 27 de locuri, cardiologie cu 22 de locuri si chirurgie generala tot cu 22 de locuri. In domeniul medicina dentara cea mai cautata specializare este chirurgia dento-alveolara cu 15 locuri, iar in ceea ce priveste domeniul farmacie, specializarea faramacie clinica dispune de 19 locuri pentru rezidenti.

Pentru rezidentiatul ȋn medicina, tematica cuprinde capitole din: cardiologie, pneumologie, reanimare medicala, neurologie, boli infectioase, hepato-gastroenterologie, chrurgie viscerala, ginecologie-obstetrica, reumatologie, chirurgie ortopedica, oftalmologie, chirurgie ORL, geriatrie, psihiatrie, psihiatrie pediatrica, pediatrie, medicina interna radiologie, dermatologie, endocrinologie-diabet- boli metabolice, chirurgie urologica, nefrologie, hematologie – oncohematologie si oncologie.

In ceea ce priveste medicina dentara absolventii trebuie sa parcurga o tematica de  70 de capitole iar canditatii care vor da examentul ȋn domeniul farmaciei au de pregatit o tematica de 51 de capitole.

Concursul se va desfasura sub  forma de test-grila cu 200 de intrebari iar absolventii vor avea la dispozitie 4 ore pentru a raspunde corect la cel putin 60%  din acestea, pentru a promova examenul de rezidentiat.

Ocuparea locurilor si a posturilor in specialitate se va face in ordinea punctajului de promovare obtinut, iar reprezentantii UMF „Carol Davila” vor alcatui o singura clasificare pentru fiecare domeniu.

Ca in fiecare an, o comisie formata din cadre didactice universitare s-a  retras astazi, 21.11.2012, intr-un loc special amenajat pentru elaborarea si redactarea subiectelor pentru examenul de rezidentiat. Membrilor comisiei le este interzisa comunicarea prin orice mijloace cu orice alta persoana din afara grupului de lucru.

 

Divizia de PR&COMUNICARE

Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila”

Tel: 031.418.04.08, 0752.231.573
Email:  presa[]umfcaroldavila.ro
Site: www.umf.ro

Autor: UMF Carol Davila

1 Comentarii

  1. Ionut says:

    Succes tuturor participantilor la exemene! 🙂

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: