Etapa a treia de vaccinare anti-Covid, pentru populatia generala, din luna aprilie

06/01/2021

Etapa a treia de vaccinare anti-Covid, pentru populatia generala, din luna aprilie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/etapa-a-treia-de-vaccinare-anti-covid-pentru-populatia-generala-din-luna-aprilie/

Etapa a treia de vaccinare anti-COVID, pentru populatia generala, ar putea incepe din luna aprilie, potrivit medicului Valeriu Gheorghita, presedintele Comitetului national de coordonare a activitatilor privind vaccinarea.

“In ceea ce priveste etapa a treia de vaccinare, estimam ca la inceputul lunii aprilie. Este un termen realist, pe care il putem lua in calcul, insa trebuie sa intelegem ca folosim acest termen de estimare pentru ca momentul de inceput al vaccinarii pentru aceasta categorie practic este influentat de ritmul de livrare a dozelor de vaccin si de capacitatea de vaccinare. In momentul de fata, pentru etapa unu sunt prevazute 376 de centre de vaccinare pentru lucratorii din sistemul medical si social. In 251 de centre astazi se vaccineaza”, a declarat Gheorghita citat de Agerpres.

Referitor la modalitatea de programare, Valeriu Gheorghita a precizat ca platforma nationala este in acest moment disponibila pentru lucratorii din sistemul medical si social prin intermediul angajatorului, persoana juridica.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 8 EMC:

HTA – Actualitati Ghid ESC/ESH

De asemenea, a adaugat el, pentru persoanele sau unitatile medicale, cabinetele medicale individuale care nu au semnatura electronica, programarea se poate face prin intermediul serviciului de call center, care este disponibil si functional in toate judetele si este asigurat cu personal din reteaua MApN si, respectiv, din STS cel putin pentru prima etapa.

Etapa a doua a campaniei de vaccinare este estimata sa inceapa din a doua jumatate a lunii ianuarie.

Etichete: vaccinare anti-covid, vaccinare populatie anti-covid, vaccinare personal medical

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Maratonul vaccinarii, la Timisoara, cu sute de medici si voluntari

Medicii de familie: Medicina primara devine domeniu de experiment pentru decidentii CNAS

Angajatii care se vaccineaza impotriva Covid-19 ar putea beneficia de o zi libera platita

Proiectul normelor Contractului-Cadru pentru anii 2021 – 2022, in transparenta decizionala

Citu: Vom transforma mai multe centre AstraZeneca in centre Pfizer