Estimarile specialistilor arata ca Romania va ajunge, in august, in prag de imunitate colectiva

19/05/2021

Estimarile specialistilor arata ca Romania va ajunge, in august, in prag de imunitate colectiva

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/estimarile-specialistilor-arata-ca-romania-va-ajunge-in-august-in-prag-de-imunitate-colectiva/

Estimarile specialistilor arata ca Romania va ajunge, in luna august, in prag de imunitate colectiva, reprezentand vaccinarea si cazul persoanelor care au trecut prin infectia cu SARS-CoV-2.

“In ceea ce priveste tintele si obiectivele de vaccinare, evident ca ele se bazeaza in mod deosebit pe atingerea pragului de imunitate colectiva, imunitate de grup care sa-si aduca beneficiile in ceea ce priveste controlul epidemiologic. Acesta este motivul pentru care ne dorim o amplificare a campaniei de vaccinare. Modelele se bazeaza, pe de-o parte, pe intentia de vaccinare, pe de alta parte, pe ritmul de vaccinare, intotdeauna evaluat in ultimele doua saptamani, si aici ma refer la doza I, pentru ca aceasta este cea mai relevanta. De asemenea, pe datele care tin de numarul de cazuri confirmate de infectie cu SARS-CoV-2 si procentul de suprapunere al persoanelor confirmate cu persoane care au fost vaccinate. Impreuna se creeaza acel concept de imunitate colectiva care poate sa fie de la 25-30-40 pana la 50%”, a declarat Valeriu Gheorghita, seful CNCAV.

Totodata, el a mai precizat ca, din estimarile specialistilor, in luna august Romania va intra in prag de imunitate colectiva.

“Estimarile noastre sunt ca, undeva in august, la 1 august vom ajunge in prag de imunitate colectiva, cumulat, de circa 50%, ceea ce inseamna vaccinare si persoane care au trecut prin infectia cu SARS-CoV-2” a mai precizat medicul militar.

Vizavi de tintele de vaccinare, acestea au fost stabilite astfel incat sa existe 5 milioane de persoane imunizate pana la finalul lunii mai, 6 milioane in iulie si 7 milioane in august.

Marti, la ora 17: 30, in Romania s-a depasit pragul de 4.000.000 de persoane vaccinate in cadrul campaniei nationale de vaccinare impotriva COVID-19.

Etichete: imunitate covid, imunitate colectiva covid, vaccinare anti-covid

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: