Este asteptata o decizie privind rapelul in cazul persoanelor vaccinate cu Johnson & Johnson

26/10/2021
Este asteptata o decizie privind rapelul in cazul persoanelor vaccinate cu Johnson & Johnson

Este asteptata o decizie privind rapelul in cazul persoanelor vaccinate cu Johnson & Johnson

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/este-asteptata-o-decizie-privind-rapelul-in-cazul-persoanelor-vaccinate-cu-johnson-johnson/

In cursul acestei saptamani, se va decide cum se va proceda cu imunizarea cu doza de rapel a persoanelor care s-au vaccinat cu vaccinul anti-Covid de la compania Johnson & Johnson, potrivit presedintelui CNCAV, medicul militar Valeriu Gheorghita.

“In aceasta saptamana vom decide care va fi atitudinea de urmat la persoanele care au fost vaccinate cu vaccinul de la compania Johnson & Johnson monodoza, pentru ca incepand cu prima parte a lunii noiembrie sunt deja primele persoane eligibile care ar putea sa primeasca o doza de rapel, o doza booster, avand in vedere ca vaccinarea cu Johnson in Romania a inceput pe data de 4 mai. Probabil ca de prima intentie vom recomanda tot un vaccin pe baza de ARN mesager, fie de la compania Pfizer, fie de la compania Moderna, insa nu este exclus sa ramana si pe recomandarea de a face un vaccin cu aceeasi tehnologie, adica tot cu Johnson & Johnson, avand in vedere ca datele de imunogenitate si de siguranta sunt foarte bune. Cel mai tarziu vineri vom anunta care este recomandarea in acest sens”, a declarat seful CNCAV intr0 conferinta de presa.

Medicul a facut referiri si la boosterul cu vaccinul Moderna, mentionand decizia EMA de injumatatire a dozei de vaccin fata de dozele initiale.

Etichete: rapel vaccin anti-Covid Johnson & Johnson, doza rapel vaccin Johnson

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: