Doza de booster cu vaccinul Moderna, dupa 6-8 luni | Recomandare de injumatatire a dozei

26/10/2021
Doza de booster cu vaccinul Moderna, dupa 6-8 luni | Recomandare de injumatatire a dozei

Doza de booster cu vaccinul Moderna, dupa 6-8 luni | Recomandare de injumatatire a dozei

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/doza-de-booster-cu-vaccinul-moderna-dupa-6-8-luni-recomandare-de-injumatatire-a-dozei/

Agentia Europeana a Medicamentului (EMA) a recomandat utilizarea dozei booster pentru persoanele care au primit prima schema cu vaccinul de la Moderna dupa minim sase-opt luni de la doza a doua. Doza de booster cu vaccinul Moderna se recomanda a fi injumatatita fata de cea folosita la schema initiala.

“In primul rand, as readuce aminte faptul ca ieri Agentia Europeana a Medicamentului a recomandat utilizarea dozei de booster, doza de Moderna, pentru persoanele care au primit prima schema de vaccinare cu vaccinul de la Moderna, dupa minim sase-opt luni de la doza 2. O precizare este legata de faptul ca pentru doza de rapel, doza booster, se recomanda o doza injumatatita fata de doza care s-a folosit la schema initiala, drept pentru care in cursul acestei saptamani vom avea o sedinta in cadrul CNCAV si foarte probabil ca vom adopta si noi aceeasi recomandare, ceea ce inseamna probabil cel mai devreme incepand cu saptamana viitoare vom recomanda administrarea dozei injumatatite de vaccin de la compania Moderna pentru doza de booster, doza de rapel dupa minim sase lun”’, a declarat presedintele CNCAV, Dr. Valeriu Gheorghita, intr-o conferinta de presa.

Totodata, Moderna a anuntat ca vaccinul sau anti-COVID-19 a generat un raspuns imunitar puternic si ca a fost in general bine tolerat de copiii cu varste cuprinse intre sase si 11 ani. Compania americana intentioneaza sa trimita datele autoritatilor de reglementare.

Recomandarile EMA privind conditiile de administrare a dozei de booster cu vacinul Moderna, AICI.

Etichete: booster vaccin moderna, doza vaccin moderna booster, supra rapel vaccin moderna

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: