EpiVacCorona, al doilea vaccin rusesc anti-Covid, are o eficacitate de 94% la varstnici, potrivit oficialilor rusi

08/04/2021

EpiVacCorona, al doilea vaccin rusesc anti-Covid, are o eficacitate de 94% la varstnici, potrivit oficialilor rusi

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/epivaccorona-al-doilea-vaccin-rusesc-anti-covid-are-o-eficacitate-de-94-la-varstnici-potrivit-oficialilor-rusi/

Al doilea vaccin rusesc anti-COVID-19 dupa Sputnik V, denumit EpiVacCorona, are o eficacitate de 94% la persoanele varstnice si ofera imunitate cel putin un an, a declarat miercuri Alexandr Semionov, directorul centrului Vektor, care a dezvoltat acest ser, relateaza agentia EFE si Agerpres.

Potrivit surselor citate, testele clinice la care au participat persoane cu varste de peste 60 de ani au relevat ca ”folosirea vaccinului genereaza anticorpi eficienti in 94% din cazuri, iar pentru celelalte protejeaza impotriva unei forme grave a infectiei”, a indicat Semionov, adaugand ca EpiVacCorona ”functioneaza impotriva tuturor variantelor (coronavirusului) cunoscute, impotriva celei britanice, sud-americane si sud-africane”, putand fi modificat rapid pentru a fi adaptat si altor variante ce ar putea sa apara.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 8 EMC:

Neoplazii mieloproliferative

Cat despre durata imunitatii, el a mentionat un an, desi ”teoretic ar trebui sa fie doi ani”. ”Nu ne hazardam deocamdata sa dam o estimare oficiala, pentru ca a trecut putin timp. Primii vaccinati au fost imunizati foarte recent”, a explicat directorul centrului Vektor, amintind ca EpiVacCorona se afla in prezent in faza a treia a testelor clinice, conform EFE si Agerpres.

Acest vaccin, al doilea inregistrat in Rusia dupa Sputnik V, este administrat in doua doze si genereaza cantitatea necesara de anticorpi la circa 42 de zile dupa prima injectie.

Etichete: vaccin rusesc anti-covid, EpiVacCorona, eficacitate vaccin rusesc

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Incepe activitatea de vaccinare prin centrele mobile

Modificari privind modalitatea de programare la vaccinarea anti-COVID

Studiu: Consumul de probiotice, Omega-3 si vitamina D, asociat unui risc mai scazut de infectie cu SARS-CoV-2

Discutii privind organizarea unor centre de vaccinare in companiile private

Florin Citu: Valul trei a inceput sa scada fara carantinare de tip lockdown