Emisar OMS: Originea virusului care a provocat pandemia de COVID-19 este greu de gasit

30/03/2021
Emisar OMS: Originea virusului care a provocat pandemia de COVID-19 este greu de gasit

Emisar OMS: Originea virusului care a provocat pandemia de COVID-19 este greu de gasit

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/emisar-oms-originea-virusului-care-a-provocat-pandemia-de-covid-19-este-greu-de-gasit/

Un emisarul special pentru coronavirus al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), David Nabarro, a afirmat ca originea virusului care a provocat pandemia de COVID-19 este greu de gasit, dar ca se lucreaza cu cateva ipoteze, transmite EFE.

”Gasirea originii virusului, cand incerci sa explici de unde provine o boala, este notoriu grea”, a declarat Nabarro la postul Radio 4 al BBC. ”Nu cunoastem originea exacta a HIV (virusul SIDA), nu cunoastem originea exacta a virusului care provoaca Ebola si ne va lua mult timp pana vom descoperi originea exacta a (virusului care provoaca) COVID-19”, a adaugat expertul OMS , citat si de Agerpres.

El a mai adaugat ca OMS lucreaza cu mai multe ipoteze, dar ca aceasta munca necesita timp.

Mult-asteptatul raport al misiunii care a anchetat in China originea SARS-CoV-2 va fi dat publicitatii curand, chiar daca ”toate ipotezele continua sa fie pe masa”, conform directorulului general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Potrivit mass media care au avut acces la un proiect al raportului, OMS va afirma ca teoria cea mai probabila a originii pandemiei este transmiterea SARS-CoV-2 de la lilieci la oameni prin intermediul unui alt animal, in timp ce ipoteza conform careia virusul ar fi ”scapat” dintr-un laborator este in viziunea OMS ”extrem de improbabila”.

Etichete: origine coronavirus, originea virusului sars-cov-2, oms

 

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: