EMA: Varianta Mu a virusului SARS-CoV-2, potential ingrijoratoare

10/09/2021
EMA: Varianta Mu a virusului SARS-CoV-2, potential ingrijoratoare

EMA: Varianta Mu a virusului SARS-CoV-2, potential ingrijoratoare

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ema-varianta-mu-a-virusului-sars-cov-2-potential-ingrijoratoare/

Varianta Mu a virusului SARS-CoV-2, identificata pentru prima data in Columbia, este ”potential ingrijoratoare”, insa nu exista deocamdata date care sa sugereze ca ar putea depasi varianta Delta ca tulpina dominanta, a anuntat Agentia Europeana a Medicamentelor, citata de AFP.

Varianta – B.1.621, conform numelui sau stiintific – a fost clasificata drept ”varianta de monitorizat” de catre Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), la inceputul lunii septembrie, scrie si Agerpres.

Reprezentantii EMA spun ca se concentreaza in principal pe varianta Delta, dar monitorizeaza si alte variante care s-ar putea raspandi, cum ar fi Lambda (identificata in Peru) si, cel mai recent, Mu.

Varianta ”Mu ar putea fi mai ingrijoratoare, deoarece ar putea prezenta un risc potential de evadare imunitara (rezistenta la vaccinuri)”, a precizat Marco Cavaleri, coordonatorul strategiei pentru vaccinuri din cadrul agentiei.

Astfel, EMA va purta discutii cu dezvoltatorii de vaccinuri cu privire la eficacitatea serurilor impotriva variantei Mu.

“Insa, nu avem date care sa arate ca varianta Mu se raspandeste intr-atat de mult sau ca exista riscul sa depaseasca varianta Delta ca tulpina dominanta”, a subliniat Cavaleri potrivit surselor citate.

Etichete: varianta mu, varianta mu coronavirus, varianta mu sars-cov-2, varianta delta, ema

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: