EMA: Vaccinurile de tip ARN mesager par a fi eficace impotriva variantei din India a virusului

13/05/2021

EMA: Vaccinurile de tip ARN mesager par a fi eficace impotriva variantei din India a virusului

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ema-vaccinurile-de-tip-arn-mesager-par-a-fi-eficace-impotriva-variantei-din-india-a-virusului/

Vaccinurile impotriva COVID-19 care folosesc tehnologia ARN mesager (ARNm), precum Pfizer/BioNtech si Moderna, par a fi eficace impotriva variantei indiene a coronavirusului SARS-CoV-2, a transmis Agentia Europeana a Medicamentului (EMA), potrivit AFP, Reuters si EFE.

Datele evaluate de agentia europeana privind eficacitatea vaccinurilor ARNm impotriva variantei B.1.617 (varianta indiana) sunt ”incurajatoare”, a declarat la o conferinta de presa directorul EMA pentru riscuri vaccinale si amenintari biologice, Marco Cavaleri, dupa cum relateaza si Agerpres.

El s-a aratat optimist si asupra capacitatii vaccinurilor care functioneaza pe baza de adenovirus, cum ar fi AstraZeneca si Johnson & Johnson, de a proteja impotriva acestei variante, cu mentiunea ca EMA asteapta date suplimentare din India, unde este administrata o versiune a vaccinului AstraZeneca.

Conform OMS, varianta B.1.617, detectata prima data in India in octombrie, a fost intre timp confirmata in 44 de tari. Aceasta a fost clasificata printre ”variantelor care starnesc ingrijorare”, alaturi de tulpinile aparute initial in Marea Britanie, Africa de Sud si Brazilia.

Totusi, EMA considera ca este nevoie de mai multe date clinice si din lumea reala despre cat de bine si cat timp protejeaza actualele vaccinuri anti-COVID-19, inainte de a se lua o decizie privind administrarea unor doze de consolidare sau unei a treia doze.

 

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Conf. Dr. Adrian Bighea: Pacientii care au nevoie de recuperare medicala se tem sa vina la spital

Creatorii vaccinului anti-Covid BioNtech /Pfizer, distinsi cu un prestigios premiu

Inspectorii sanitari vor verifica, zilnic, numărul paturilor ATI pentru pacientii Covid

Conditii de participare la Loteria de vaccinare | Premii in valoare de 15.000.000 lei

Dr. G. Dumitra: Nu exista argument impotriva vaccinarii simultane anti-Covid cu alt vaccin