EMA transmite, dupa un nou studiu, ca beneficiile depasesc riscurile in cazul vaccinului AstraZeneca

26/04/2021

EMA transmite, dupa un nou studiu, ca beneficiile depasesc riscurile in cazul vaccinului AstraZeneca

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ema-transmite-dupa-un-nou-studiu-ca-beneficiile-depasesc-riscurile-in-cazul-vaccinului-astrazeneca/

Agentia Europeana a Medicamentului (EMA) a reiterat, dupa un nou studiu, ca beneficiile vaccinului anti-COVID19 AstraZeneca au crescut odata cu inaintarea in varsta si au continuat sa depaseasca riscurile, precum cazurile de cheaguri de sange, relateaza AFP, Reuters si Agerpres.

Comisia Europeana a cerut EMA sa efectueze un nou studiu dupa ce mai multe tari din Uniunea Europeana si din lume au limitat utilizarea vaccinului de la AstraZeneca, cunoscut sub numele de Vaxzevria.

Studiul “a aratat ca beneficiile vaccinarii cresc odata cu varsta”, a declarat agentia europeana intr-un comunicat.

“Beneficiile Vaxzevria depasesc riscurile in randul adultilor la toate categoriile de varsta”, a adaugat EMA.

Potrivit surselor citate, analiza realizata de un comitet al EMA a stabilit ca reactiile adverse grave de cheaguri de sange pot aparea la 1 din 100.000 de persoane vaccinate, a precizat autoritatea europeana de reglementare.

EMA a anuntat recent ca cheagurile de sange ar trebui listate ca un efect secundar “foarte rar” al vaccinurilor AstraZeneca si Johnson&Johnson impotriva COVID-19.

Etichete: vaccin astrazeneca, vaccin anti-covid, beneficii vaccin astrazeneca

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: