EMA: Tarile UE trebuie sa utilizeze toate optiunile disponibile de vaccinare pentru a combate pandemia

18/06/2021

EMA: Tarile UE trebuie sa utilizeze toate optiunile disponibile de vaccinare pentru a combate pandemia

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ema-tarile-ue-trebuie-sa-utilizeze-toate-optiunile-disponibile-de-vaccinare-pentru-a-combate-pandemia/

Tarile Uniunii Europene (UE) trebuie sa utilizeze toate optiunile disponibile de vaccinare pentru a combate pandemia de Covid-19 si este prea devreme pentru a determina cel mai bun tip de vaccin, transmite Agentia Europeana a Medicamentelor (EMA), potrivit AFP.

”Suntem inca intr-o pandemie si este foarte important ca in aceasta lupta impotriva acestei pandemii sa folosim toate optiunile disponibile”, a declarat Marco Cavaleri, responsabil al strategiei de vaccinare in cadrul EMA, citat si de Agerpres.

Depinde de tarile UE sa decida cum sa le foloseasca ”cel mai bine in interesul sanatatii publice”, a mai adaugat el intr-o conferinta de presa.

EMA a dezmintit ca Marco Cavaleri ar fi sugerat renuntarea la vaccinul AstraZeneca, afirmand ca declaratiile facute de acesta intr-un interviu au fost interpretate gresit si ca el considera ca beneficiile serului depasesc riscurile.
Responsabilul din cadrul EMA a adaugat ca este ”foarte greu de spus” ce tip de tehnologie de vaccinare s-ar putea dovedi a fi cea mai buna in viitor si ca toate serurile existente ”au salvat deja mii si milioane de vieti”.

”Suntem doar fericiti ca avem atat de multe optiuni”, a adaugat Marco Cavaleri, potrivit surselor citate.

Etichete: vaccinuri anti-covid, pandemia Covid-19, EMA

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: