EMA se va pronunta despre autorizarea dozei a treia a vaccinului Pfizer

30/09/2021
EMA se va pronunta despre autorizarea dozei a treia a vaccinului Pfizer

EMA se va pronunta despre autorizarea dozei a treia a vaccinului Pfizer

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ema-se-va-pronunta-despre-autorizarea-dozei-a-treia-a-vaccinului-pfizer/

Agentia Europeana pentru Medicamente (EMA) va lua o decizie luni, 4 octombrie, vizavi de o eventuala autorizare a dozei de a treia de supra-rapel a vaccinului anti-COVID-19 produs de compania Pfizer, informeaza Reuters.

Daca EMA va autoriza doza de supra-rapel Pfizer, blocul european – compus din 27 de state – se va alatura Statelor Unite, Marii Britanii si Israelului, care au aprobat deja administrarea dozei suplimentare, relateaza si Agerpres.

“Pe 4 octombrie, EMA va anunta decizia sa despre nevoia de a administra doza de supra-rapel a vaccinului Pfizer in randul populatiei generale”, a declarat directorul executiv al agentiei, Emer Cooke, in fata parlamentarilor europeni in cadrul unei intruniri care a avut loc marti, potrivit unei minute a acelei sedinte, consultata de jurnalistii de la Reuters.

Peste 12 tari din UE au inceput deja sa administreze doze de supra-rapel ale unor vaccinuri anti-COVID-19, fara sa mai astepte autorizarea lor de EMA.

Potrivit susrelor citate, o aprobare oficiala de catre EMA va oferi o protectie legala acestor tari si ar putea convinge alte state sa demareze campanii similare pentru a combate varianta Delta a noului coronavirus, mai contagioasa, in timpul lunilor de iarna.

In Romania, administrarea doze a treia de vaccin anti-Covid a inceput de marti, 28 septembrie.

Etichete: doza a treia, administrarea dozei a treia de vaccin covid , ema

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: