EMA recomanda utilizarea Remdesivir in cazul pacientilor cu forme severe de Covid-19, neventilati mecanic

13/05/2020

EMA recomanda utilizarea Remdesivir in cazul pacientilor cu forme severe de Covid-19, neventilati mecanic

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ema-recomanda-utilizarea-remdesivir-in-cazul-pacientilor-cu-forme-severe-de-covid-19-neventilati-mecanic/

Comisia pentru medicamente de uz uman (CHMP) din cadrul Agentiei Europeane a Medicamentelor (EMA) recomanda includerea medicamentului Remdesivir si in programele de tratament din Uniunea Europeana in cazul pacientii cu Covid-19 care nu sunt ventilati mecanic.

“Recomandarile actualizate se bazeaza pe rezultatele preliminare ale studiului NIAID-ACTT, care sugereaza un efect benefic al medicamentului Remdesivir in tratamentul pacientilor spitalizati cu o forma severa de Covid-19. EMA evalueaza, in prezent, aceste date in contextul revizuirii continue a Remdesivir”, se precizeaza intr-un comunicat al EMA.

Continut educational:

Potrivit sursei citate, expertii au luat in calcul si rezultatele preliminare ale unui alt studiu care concluzioneaza ca, in cazul pacientilor care nu necesita ventilatie mecanica sau ECMO, perioada de tratament poate fi redusa de la 10 la 5 zile.

Agentia mai transmite ca desi medicamentul Remdesivir nu este inca autorizat pentru punere pe piata in Uniunea Europeana, aceste recomandari pot veni in sprijinul accesului la tratament in cazul pacientilor cu forme severe de Covid-19.

Etichete: remdesivir, tratament covid-19, agentia europeana a medicamentelor, ema

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Record de cazuri Covid, in Romania | Ludovic Orban: Sunt ingrijorat; facem o analiza foarte serioasa

Soft de post-procesare a investigatiei imagistice pentru evaluarea nodulilor pulmonari, la Spitalul ‘Victor Babes’ Timisoara

Ministerul Sanatatii introduce inca 61 de medicamente noi in Canamed

Performanta in timp de pandemiei | Trei transplanturi renale in doua zile, la Iasi

Centru de Transfuzie inchis dupa ce 14 din 18 angajati au fost confirmati cu Covid-19