EMA: Procedura de examinare a unui vaccin spaniol eficient impotriva Omicron

30/03/2022
EMA: Procedura de examinare a unui vaccin spaniol eficient impotriva Omicron

EMA: Procedura de examinare a unui vaccin spaniol eficient impotriva Omicron

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ema-procedura-de-examinare-a-unui-vaccin-spaniol-eficient-impotriva-omicron/

Agentia Europeana pentru Medicamente (EMA) a lansat procedura de examinare a vaccinului anti-Covid dezvoltat de compania spaniola HIPRA, un ser ce pare sa fie eficient impotriva variantei Omicron a noului coronavirus, informeaza AFP.

“Rezultatele preliminare ne permit sa credem ca reactia imunitara indusa de vaccinul spaniol HIPRA ar putea fi eficienta impotriva SARS-CoV-2, inclusiv impotriva variantelor care sunt considerate ingrijoratoare, precum Omicron”, a anuntat EMA intr-un comunicat citat si de Agerpres.

PHH-1V este un vaccin care pregateste corpul sa se apere singur impotriva COVID-19, au precizat reprezentantii EMA, potrivit surselor citate.

Serul combina doua tipuri de proteine specifice utilizate de noul coronavirus pentru a patrunde in celulele gazda ale corpului uman. De altfel, noul vaccin are la baza tehnologia proteinelor recombinate, utilizata si de companiile Novavax si Sanofi-GSK.

Pana in prezent, EMA a autorizat cinci vaccinuri anti-COVID-19 in Uniunea Europeana.

Etichete: vaccin anti-covid omicron, vaccin anti-covid, vaccin Hipra

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: