EMA ii indeamna pe producatorii de vaccinuri sa dezvolte un vaccin anti-Covid multivalent

19/01/2022
EMA ii indeamna pe producatorii de vaccinuri sa dezvolte un vaccin anti-Covid multivalent

EMA ii indeamna pe producatorii de vaccinuri sa dezvolte un vaccin anti-Covid multivalent

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ema-ii-indeamna-pe-producatorii-de-vaccinuri-sa-dezvolte-un-vaccin-anti-covid-multivalent/

Agentia Europeana pentru Medicamente (EMA) considera ca producatorii farmaceutici ar trebui sa lucreze la mai multe vaccinuri actualizate impotriva COVID-19, nu doar la unul singur care sa fie conceput pentru a combate varianta cu raspandire rapida Omicron, relateaza Reuters.

“Auzim de la celelalte agentii cu rol de reglementare medicala ca este important sa nu excludem nicio optiune. Asadar, va fi la fel de important sa avem in vedere nu doar un vaccin monovalent in acest moment, ci, poate, si un vaccin bivalent sau multivalent “, a declarat directorul pentru strategie vaccinala din cadrul EMA, Marco Cavaleri intr-o conferinta de presa, citat si de Agerpres.

Printre producatorii de vaccinuri anti-COVID-19 lucreaza in prezent la remodelarea vaccinurilor lor actuale pentru a combate varianta Omicron a noului coronavirus, care a devenit dominanta si a inlocuit Delta in multe regiuni ale lumii, se numara Pfizer-BioNTech, Moderna si alianta AstraZeneca-Universitatea Oxford.

Potrivit surselor citate, conducerea companiei BioNTech a pus sub semnul intrebarii necesitatea de a dezvolta produse medicale concepute pentru mai multe variante virale, intrucat imunitatea impotriva Omicron ofera probabil protectie si impotriva variantelor precedente ale virusului SARS-CoV-2.

“Infectia cu Omicron si vaccinul contra Omicron vor stimula cel mai probabil, cu o mare probabilitate, reactia imunitara impotriva tuturor variantelor virale existente”, a spus Ugur Sahin, CEO-ul BioNTech.

Etichete: vaccinuri anti-covid, vaccin anti-covid omicron, vaccin anti-covid multivalent, EMA

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: