EMA autorizeaza depozitarea vaccinului anti-Covid Pfizer/BioNTech la temperaturi de congelator

29/03/2021

EMA autorizeaza depozitarea vaccinului anti-Covid Pfizer/BioNTech la temperaturi de congelator

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ema-autorizeaza-depozitarea-vaccinului-anti-covid-pfizer-biontech-la-temperaturi-de-congelator/

Agentia Europeana a Medicamentului (EMA) a autorizat depozitarea vaccinului impotriva COVID-19 produs de Pfizer/BioNTech la temperaturi de congelator, mai mari decat cele autorizate pana acum, ceea ce va facilita distributia acestuia, relateaza AFP.

EMA a indicat intr-un comunicat ca ”a emis un aviz pozitiv pentru a permite transportul si stocarea flacoanelor cu acest vaccin la temperaturi cuprinse intre -25 si -15 °C (adica temperatura standard din congelatoarele farmaceutice) pentru o perioada unica de doua saptamani”, scrie si Agerpres.

“Aceasta este o alternativa la depozitarea pe termen lung a flacoanelor la o temperatura cuprinsa intre -90 si -60 ° C in congelatoare speciale. Acest lucru ar trebui sa faciliteze desfasurarea si distributia rapida a vaccinului in UE, prin reducerea necesitatii unor conditii de depozitare frigorifica la temperaturi foarte scazute pe tot parcursul lantului de aprovizionare”, a mai precizatt EMA.

Potrivit surselor citate, Agentia urmeaza pasii Administratiei pentru Alimente si Medicamente (FDA) din Statele Unite, care in februarie a autorizat depozitarea la temperatura congelatorului a vaccinului impotriva COVID-19 produs de Pfizer/BioNTech.

Etichete: vaccin Pfizer/BioNTech, depozitare vaccin anti-covid, temperaturi vaccin

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

CJAS Hunedoara aloca fonduri mai mari pentru toate unitatile sanitare din judet

SRI: Nivel scazut de securitate cibernetica a spitalelor din Romania

Medicii sunt pregatiti pentru valul patru (Prefectul Capitalei)

Noile reglementari in modul de acordare a concediilor medicale, in vigoare din 1 august 2021

CDC: Varianta Delta a SARS-CoV-2, la fel de contagioasa ca varicela