EMA a publicat lista esentiala de vaccinuri si medicamente impotriva Covid-19

10/06/2022
EMA a publicat lista esentiala de vaccinuri si medicamente impotriva Covid-19

EMA a publicat lista esentiala de vaccinuri si medicamente impotriva Covid-19

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ema-a-publicat-lista-esentiala-de-vaccinuri-si-medicamente-impotriva-covid-19/

Agentia Europeana a Medicamentului (EMA) a publicat lista esentiala de vaccinuri si medicamente impotriva Covid-19.

Potrivit Agentiei, medicamentele incluse pe lista sunt autorizate pentru Covid-19, iar cererea si furnizarea acestora vor fi atent monitorizate, pentru a identifica si gestiona potentiale discontinuitati.

Lista cuprinde cinci vaccinuri anti-Covid, autorizate in UE, si 9 medicamente pentru tratamentul infectiei cu noul coronavirus.

Astfel, pe lista sunt incluse vaccinurile: Comirnaty (Pfizer/BioNTech), Jcovden (Johnson & Johnson), Nuvaxovid (Novavax), Spikevax (Moderna) si Vaxzevria (AstraZeneca).

De asemenea, medicamentele incluse pe lista EMA: sunt dexametazona, Evusheld (tixagevimab/cilgavimab), Kineret (anakinra), Paxlovid (PF-07321332/ritonavir), Regkirona (regdanvimab), RoActemra (tocilizumab), Ronapreve (casirivimab/imdevimab), Veklury (remdesivir) si Xevudy (sotrovimab).

Agentia Europeana a Medicamentului a subliniat ca, pe aceasta lista au fost incluse toate medicamentele si vaccinurile autorizate in Uniunea Europeana, in prezent, pentru prevenirea si tratamentul infectiei cu virusul SARS-CoV-2.

EMA va actualiza lista atunci cand alte tratamente vor fi autorizate in spatiul european.

Etichete: lista medicamente covid-19, lista vaccinuri covid-19, EMA

 

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: