EMA a inceput analiza vaccinul Pfizer – BioNTech in cazul copiilor intre 5 si 11 ani

19/10/2021
EMA a inceput analiza vaccinul Pfizer – BioNTech in cazul copiilor intre  5 si 11 ani

EMA a inceput analiza vaccinul Pfizer – BioNTech in cazul copiilor intre 5 si 11 ani

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ema-a-inceput-analiza-vaccinul-pfizer-biontech-in-cazul-copiilor-intre-5-si-11-ani/

Agentia Europeana pentru Medicamente (EMA) a anuntat ca a inceput evaluarea utilizarii vaccinului anti-COVID-19 produs de Pfizer/BioNTech la copiii din grupa de varsta 5-11 ani, informeaza Reuters.

EMA a precizat ca va revizui datele medicale legate de vaccin, cunoscut sub numele de Comirnaty, inclusiv rezultatele unui studiu clinic in curs care implica copii din aceasta grupa de varsta, relateaza si Agerpres.

Cele doua companii au cerut la inceputul lunii octombrie Agentiei pentru alimente si medicamente (FDA) din Statele Unite sa autorizeze acest ser pentru copiii din grupa 5-11 ani, iar un comitet consultativ din cadrul FDA se va reuni in luna noiembrie pentru a examina acele date medicale.

In luna septembrie, reprezentantii celor doua companii au anuntat ca vaccinul Pfizer-BioNTech a demonstrat, in cadrul unui studiu realizat pe 2.268 de participanti, ca induce o reactie imunitara puternica in randul copiilor cu varste cuprinse intre cinci si 11 ani.

Etichete: vaccin pentru copiii din grupa 5-11 ani, vaccinare copii anti-covid, vaccin Pfizer-BioNTech, EMA

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: