EMA a fost tinta unui atac cibernetic | Au fost piratate documente despre vaccinul anti-Covid dezvoltat de Pfizer si BioNTech

10/12/2020

EMA a fost tinta unui atac cibernetic | Au fost piratate documente despre vaccinul anti-Covid dezvoltat de Pfizer si BioNTech

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ema-a-fost-tinta-unui-atac-cibernetic-au-fost-piratate-documente-despre-vaccinul-anti-covid-dezvoltat-de-pfizer-si-biontech/

Documentele legate de cererea de autorizare a vaccinului impotriva Covid-19, dezvoltat de Pfizer si BioNTech, au fost piratate in urma unui atac cibernetic contra Agentiei Europene a Medicamentelor (EMA), relateaza AFP.

“Este important de notat ca nici sistemul BioNTech, nici cel al Pfizer nu au fost violate in legatura cu acest incident si nu avem cunostinta despre datele personale care au fost piratate”, a precizat compania Pfizer intr-un comunicat de presa citat si de Agerpres.

“Suntem in asteptarea mai multor informatii despre ancheta EMA si vom reactiona in mod corespunzator, in acord cu dreptul european”, a mai adaugat compania pharma.

Agentia Europeana pentru Medicamente, care delibereaza in prezent asupra eliberarii de autorizatii pentru mai multe vaccinuri impotriva COVID-19, a anuntat ca a fost tinta unui atac cibernetic, fara sa precizeze exact cand a avut loc atacul, nici de catre cine a fost desfasurat.

Atacul cibernetic asupra EMA a avut loc dupa o serie de avertismente in ultimele luni in jurul pirateriei si tentativelor de hacking in legatura cu pandemia de COVID-19, vizand laboratoare si companii farmaceutice occidentale.

Etichete: vaccin covid pfizer, agentia europeana a medicamentelor, ema, atac cibernetic ema

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: