EMA a aprobat utilizarea vaccinului anti-Covid Moderna pentru grupa de varsta 12-17 ani

26/07/2021

EMA a aprobat utilizarea vaccinului anti-Covid Moderna pentru grupa de varsta 12-17 ani

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ema-a-aprobat-vaccinul-moderna-pentru-grupa-de-varsta-12-17-ani/

Agentia Europeana pentru Medicamente (EMA) a aprobat utilizarea vaccinului anti-Covid Moderna pentru grupa de varsta 12-17 ani. Acesta este al doilea vaccin autorizat pentru adolescentii celor 27 de state ale Uniunii Europene, informeaza AFP.

Administrarea vaccinului Spikevax (Moderna) la grupa de varsta 12-17 ani se va face similar ca la persoanele de peste 18 ani, adica doua injectii administrate in partea superioara a bratului, la un interval de patru saptamani, realteaza si Agerpres.

”Comitetul pentru medicamente de uz uman (CHMP) din cadrul EMA a recomandat acordarea unei extinderi a indicatiilor vaccinului COVID-19 Spikevax (Moderna) pentru a include utilizarea acestuia la copii cu varste cuprinse intre 12 si 17 ani”, a declarat autoritatea europeana de reglementare intr-un comunicat.

Efectele vaccinului produs de compania de biotehnologie americana Moderna, au fost studiate in cadrul unui studiu clinic la care au participat 3.732 de copii cu varste cuprinse intre 12 si 17 ani.

Cercetarea a demonstrat ca serul produce un raspuns imunitar comparabil in cazul copiilor cu varste intre 12 si 17 ani cu cel observat la tinerii adulti cu varste cuprinse intre 18 si 25 de ani, mai relateaza sursele citate.

Vaccinul Pfizer/BioNTech, bazat pe aceeasi tehnologie ARNm ca si Moderna, a fost deja autorizat incepand de la 12 ani in Statele Unite, Canada si in cele 27 tari ale Uniunii Europene.

 

Etichete: vaccin moderna adolescenti, vaccin moderna 12-17 ani, vaccin anti-covid adolescenti

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: