EMA a aprobat inca doua noi tratamente anti-Covid

17/12/2021
EMA a aprobat inca doua noi tratamente anti-Covid

EMA a aprobat inca doua noi tratamente anti-Covid

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ema-a-aprobat-inca-doua-noi-tratamente-anti-covid/

Agentia Europeana pentru Medicamente (EMA) a aprobat doua noi tratamente impotriva COVID-19, respectiv tratamentul cu anticorpi monoclonali de la GlaxoSmithKline si un medicament imunosupresor deja autorizat in UE pentru tratamentul diferitelor afectiuni inflamatorii, relateaza agentiile internationale de presa.

Tratamentul GSK ”reduce considerabil” spitalizarile la pacientii cu risc, a precizat EMA intr-un comunicat citat de Agerpres.

In ceea ce priveste tratamentul companiei suedeze Sobi, folosit deja pentru a trata artrita si bolile inflamatorii, acesta poate ”preveni dezvoltarea unei insuficiente respiratorii severe la pacientii cu COVID-19”, mai precizeaza sursele citate.

Tratamentul GSK, ”este destinat tratamentului pentru COVID-19 la adultii si adolescentii care nu au nevoie de oxigen suplimentar si care prezinta un risc crescut de severitate a bolii”.

Utilizarea tratamentului companiei Sobi a fost ”extinsa la tratamentul COVID-19 la pacientii adulti care au nevoie de oxigen suplimentar si care prezinta riscul de a dezvolta insuficienta respiratorie severa”.

In prezent, in UE, sunt autorizate cinci medicamente in cadrul strategiei terapeutice a UE, ceea ce, potrivit comisarul european Stella Kyriakides, atinge obiectivul propus in strategia pentru 2021.

Etichete: tratamente anti-covid, tratament covid-19, EMA

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: