EMA a aprobat doua tratamente pe baza de anticorpi monoclonali

12/11/2021
EMA a aprobat doua tratamente pe baza de anticorpi monoclonali

EMA a aprobat doua tratamente pe baza de anticorpi monoclonali

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ema-a-aprobat-doua-tratamente-pe-baza-de-anticorpi-monoclonali/

Agentia Europeana pentru Medicamente (EMA) a autorizat utilizarea pe piata Uniunii Europene a doua tratamente anti-COVID-19 bazate pe anticorpi monoclonali.

Este vorba de un tratament dezvoltat de compania americana Regeneron in colaborare cu grupul farmaceutic elvetian Roche, denumit Ronapreve, si un alt tratament conceput de compania sud-coreeana Celltrion, denumit Regkirona.

“Ronapreve si Regkirona sunt primele medicamente pe baza de anticorpi monoclonali care au primit un aviz pozitiv impotriva COVID-19”, se precizeaxa intr-un comunicat transmis de EMA.

Comisarul european pentru Sanatate, Stella Kyriakides, a declarat ca autorizarea celor doua medicamente reprezinta o etapa importanta in combaterea pandemiei de COVID-19, in contextul in care Uniunea Europeana se baza pana in prezent pe patru vaccinuri dezvoltate impotriva noului coronavirus.

“Odata cu cresterea numarului de infectari in aproape toate tarile membre ale UE, este linistitor sa vedem ca dispunem de mai multe tratamente promitatoare care sunt dezvoltate in cadrul strategiei noastre terapeutice impotriva COVID-19”, a adaugat Stella Kyriakides intr-un comunicat, citata si de Agerpres.

“Astazi, am facut un pas important catre obiectivul nostru de a autoriza pana la cinci noi tratamente in UE pana la sfarsitul anului”, a mai spus comisarul european pentru Sanatate.

EMA a precizat ca profilul de siguranta pentru ambele tratamente este favorabil si ca au fost constatate doar un numar redus de reactii adverse dupa administrarea lor intravenoasa.

Etichete: anticorpi monoclonali, EMA, tratamente covid

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: