Elevii cu simptome de Covid-19 vor avea acces restrictionat temporar in scoala, daca parintii nu vor testarea

09/02/2021
Elevii cu simptome de Covid-19 vor avea acces restrictionat temporar in scoala, daca parintii nu vor testarea

Elevii cu simptome de Covid-19 vor avea acces restrictionat temporar in scoala, daca parintii nu vor testarea

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/elevii-cu-simptome-de-covid-19-vor-avea-acces-restrictionat-temporar-in-scoala-daca-parintii-nu-vor-testarea/

In cazul in care parintii refuza sa-si dea acordul pentru testarea elevilor care manifesta simptome de Covid-19, acei elevi vor avea restrictionata participarea fizica in colectivitate pentru o perioada de 14 zile, anunta ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu.

“Din punctul meu de vedere, informatiile au fost aceleasi de la inceput. Formularul nu este obligatoriu. Formularul vizeaza exclusiv elevii care, din pacate, ar putea prezenta simptome. In cazul in care acele simptome sunt confirmate, deci elevul este confirmat a fi pozitiv, acel formular de testare vizeaza si parintii, contacti directi ai respectivului elev, parinti care trebuie sa isi dea acordul sau nu asupra acestui formular. Daca isi vor da acordul – el nu este obligatoriu -, elevul va putea fi testat in scoala, daca exista cabinet medical; daca nu exista cabinet medical, pentru ca testarea este un act medical si nu unul educational, elevul va putea fi testat de catre DSP. Daca nu-si vor da acordul, din pacate, elevul va avea restrictionata pentru o perioada de 14 zile participarea fizica in colectivitate”, a declarat Cimpeanu la Digi 24, citat si de Agerpres.

El a subliniat ca formularul nu a fost niciodata obligatoriu si vizeaza exclusiv aceste situatii speciale.

“Pe de alta parte, daca sunt parinti care apreciaza ca doresc sa-si dea acordul anticipat, nu-i poate impiedica nimeni. Insa nimeni nu le cere sa-si dea acordul anticipat. Punctul de vedere al Ministerului Educatiei este cat se poate de clar”, a mai adaugat ministrul potrivit surselor citate.

Formularul de exprimare a consimtamantului pentru testarea in scoli cu teste rapide antigen se poate descarca AICI.

Etichete: elevi simptome covid-19, covid-19 la copii, testare covid in scoli

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: