Elevii cu afectiuni cronice vor beneficia de invatamant hibrid

10/03/2022
Elevii cu afectiuni cronice vor beneficia de invatamant hibrid

Elevii cu afectiuni cronice vor beneficia de invatamant hibrid

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/elevii-cu-afectiuni-cronice-vor-beneficia-de-invatamant-hibrid/

Elevii care au afectiuni cronice vor putea beneficia de invatamant hibrid pana la finalul semestrului al doilea al anului scolar in curs.

Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, spune ca s-a creat aceasta posibilitate deoarece pandemia inca nu s-a incheiat.

“Elevii cu afectiuni cronice, care au boli care afecteaza capacitatea de oxigenare, boli respiratorii, boli cardiovasculare, obezitate severa, diabet zaharat de tip 1, afectiuni cronice asociate cu imunodepresie moderata sau severa, precum transplant, afectiuni oncologice in tratament imunosupresor, cei cu imunodeficiente primare sau dobandite sau alte tipuri de tratamente imunosupresoare, toate aceste categorii vor putea beneficia de invatamant hibrid pana la finele semestrului doi, pana cand transmisia comunitara se va incheia”, a declarat, joi, Sorin Cimpeanu, ministrul Educatiei.

Totodata, demnitarul a subliniat ca acest lucru se va face cu certificare medicala, la solicitarea parintelui si cu aprobarea Consiliului de Administratiei al unitatii de invatamant.

In legatura cu cadrele didactice care au vulnerabilitati, el a precizat ca aceasta este o problema care tine de Medicina Muncii.

Etichete: elevi cu afectiuni cronice, pandemie covid-19, sorin cimpeanu

 

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: