Echipamente medicale de ultima generatie la Clinica de Cardiologie a SCJU Targu Mures

02/10/2019

Echipamente medicale de ultima generatie la Clinica de Cardiologie a SCJU Targu Mures

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/echipamente-medicale-de-ultima-generatie-la-clinica-de-cardiologie-a-scju-targu-mures/

Clinica de Cardiologie din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta (SCJU) Targu Mures a primit primele echipamente de terapie intensiva avansata pentru dotarea Unitatii de Supraveghere si Tratament Avansat al Pacientilor Cardiaci Critici (USTACC).

“Primele dotari au sosit deja, cele 10 paturi de terapie intensiva cardiaca avansata, prevazute cu sisteme automate de mobilizare, functii de suport resuscitare si confort sporit pentru pacient au fost date in folosinta in unitatea USTACC din Clinica de Cardiologie. Prin aceste dotari, care vin ca urmare a profesionalismului echipei medicale din aceasta unitate medicala de elita, Clinica de Cardiologie isi consolideaza pozitia de lider national si regional in domeniul cardiologiei de varf”, a declarat Theodora Benedek, sefa Clinicii de Cardiologie a SCJU Targu Mures, potrivit unui comunicat de presa al unitatii medicale.

Conform sursei citate, pe langa cele zece paturi de terapie intensiva avansata, achizitia mai consta in zece monitoare avansate de functii vitale, 17 sisteme de administrat solutii infuzabile, trei ventilatoare pentru cazuri critice si un ecocardiograf performant.

Conform statisticilor Societatii Romane de Cardiologie, beneficiind de infrastructura USTACC si de cel mai modern laborator de cardiologie interventionala, Clinica de Cardiologie din cadrul SCJU Targu Mures are cea mai mica mortalitate din Romania in tratamentul pacientilor cu infarct miocardic acut, de 2,5%.

De asemenea, potrivit statisticilor oficiale, Clinica de Cardiologie are cel mai bun indice de complexitate a cazurilor, dintre clinicile de profil la nivel national, si, totodata, cea mai mica mortalitate prin urgente cardiovasculare din Romania.

USTACC, din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Targu Mures, este o unitate de excelenta, care asigura tratamentul cazurilor complexe de urgente cardiovasculare. USTACC functioneaza ca centru tertiar, unde se trimit cazurile urgente si de complexitate crescuta din judetul Mures si toate judetele vecine.

Astfel, in primii doi ani de la infiintare, in aceasta unitate au fost salvate vietile a 2.752 bolnavi cu urgente cardiovasculare complexe.USTACC din cadrul Sectiei Clinice Cardiologie a fost infiintata in anul 2017.

Etichete: clinica de cardiologie targu mures, spital judetean de urgenta targu mures, cardiologie targu mures

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: