Echilibre si dezechilibre intre numarul de medici la mia de locuitori in UE

04/12/2014

Echilibre si dezechilibre intre numarul de medici la mia de locuitori in UE

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/echilibre-si-dezechilibre-intre-numarul-de-medici-la-mia-de-locuitori-ue/

exodul-medicilorMarea Britanie are mai putini medici raportat la numarul de locuitori decat orice alta tara din Uniunea Europeana, cu exceptia Sloveniei, Romaniei, Poloniei si a Irlandei.

 Conform cotidianului The Telegraph care citeaza un raport international, Raportul Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE),si care reprezinta natiunile dezvoltate ale lumii, Marea Britanie are mai putini medici pe locuitor decat media europeana.

Cu doar 2,8 medici la o mie de locuitori, conform documentului, Marea Britanie se afla sub media europeana de 3,4 si sub nivelul altor tari mari din UE, cum sunt Franta, Germania, Spania si Italia.

Statisticile arata ca Marea Britanie are mai putini medici la o mie de locuitori decat unele tari foste comuniste, cum ar fi Lituania si Republica Ceha.

Expertii europeni atrag atentia asupra “deficitului acut” privind numarul de medici din departamentele de medicina generala si urgenta.

Datele mai arata ca Grecia are cea mai mare proportie de medici, cu 6,2 medici practicieni la o mie de locuitori, urmata de Austria cu 4,9 la mie, Germania patru medici la mie, in timp ce Italia are 3,9 la mie, Spania 3,8, iar Franta 3,3 medici la o mie de locuitori.

Polonia are cel mai mic numar de medici raportat la totalul populatiei, indica raportul, cu 2,2 medici la o mie de locuitori.

Romania si Slovacia au fiecare 2,5 doctori la o mie de locuitori, in timp ce Irlanda are 2,7 la mie.

 

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

INSP: Actualizarea definitiilor de caz pentru Sindromul respirator acut cu noul coronavirus (Covid-19)

Cate paturi ATI pentru copiii cu Covid-19 sunt disponibile in Romania

Raport: Tarile bogate ale lumii au pre-achizitionat jumatate din totalul vaccinurilor anti-Covid

COPAC: Pacientii cronici nu au devenit singuri mai vulnerabili, ci sistemul de sanatate i-a vulnerabilizat

O companie din Coreea de Sud vrea sa testeze in Romania un tratament impotriva Covid-19