ECDC: Numarul cazurilor de Covid-19 la copii ar putea sa creasca mai mult decat in randul populatiei adulte

12/07/2021
ECDC: Numarul cazurilor de Covid-19 la copii ar putea sa creasca mai mult decat in randul populatiei adulte

ECDC: Numarul cazurilor de Covid-19 la copii ar putea sa creasca mai mult decat in randul populatiei adulte

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ecdc-numarul-cazurilor-de-covid-19-la-copii-ar-putea-sa-creasca-mai-mult-decat-in-randul-populatiei-adulte/

Centrul European de Prevenire si Control al Bolilor (ECDC) a publicat un raport privind COVID-19 in randul copiilor si privind rolul pe care il joaca structurile scolare in transmiterea virusului, a anuntat Comisia Europeana.

Conform raportului, este probabil ca numarul cazurilor de COVID-19 la copii sa creasca mai mult decat in randul populatiei adulte care se vaccineaza in numar tot mai mare, scrie si Agerpres.

In plus, avand in vedere riscul probabil continuu de transmitere in randul copiilor nevaccinati, este esential ca sistemul educational sa fie pregatit inainte de urmatorul an scolar.

Distantarea fizica, masurile de igiena si testarea la timp a cazurilor simptomatice raman fundamentale pentru prevenirea transmiterii in scoli. Unica masura a inchiderii scolilor este insuficienta pentru a evita transmiterea comunitara daca nu se efectueaza si alte interventii nefarmaceutice, precum cele mentionate mai sus.

“Protejarea persoanelor celor mai vulnerabile din societatea noastra a ramas o prioritate majora pe tot parcursul crizei. Inchiderea prelungita a scolilor din UE a avut un impact negativ asupra sanatatii copiilor si adolescentilor nostri. Aceasta a dus la probleme precum izolarea sociala, suferinta psihologica, anxietatea si simptomele depresive – ceea ce este, desigur, foarte ingrijorator. Dorim cu totii sa ne asiguram ca copiii pot continua sa mearga la scoala si sa traiasca in cel mai sigur mod posibil. In acest sens, masurile din scoli, cum ar fi distantarea fizica si alte mijloace de reducere a riscurilor de transmitere, se vor dovedi in continuare esentiale pentru a preveni transmiterea si pentru a mentine deschise scolile noastre, in special in conditiile in care varianta Delta se raspandeste din ce in ce mai mult”, a declarat comisarul european pentru sanatate si siguranta alimentara, Stella Kyriakides, potrivit susrelor citate.

Raportul poate fi consultat AICI.

Etichete: covid-19 la copii, ECDC

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: