ECDC: Epidemie de salmonella din cauza unor produse de ciocolata

06/04/2022
ECDC: Epidemie de salmonella din cauza unor produse de ciocolata

ECDC: Epidemie de salmonella din cauza unor produse de ciocolata

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ecdc-epidemie-de-salmonella-din-cauza-unor-produse-de-ciocolata/

Centrul European pentru Prevenirea si Controlul Bolilor (ECDC impreuna cu Autoritatea Europeana pentru Siguranta Alimentara (EFSA) investigheaza peste 100 de cazuri de infectie cu salmonella in mai multe state europene, cazuri care au legatura cu consumul de produse de ciocolata.

Intr-un comunicat de presa publicat miercuri, ECDC si EFSA nu au mentionat numele unei companii, dar au atras atentia ca la data de 5 aprilie au fost raportate 134 de cazuri de infectie cu salmonella, in principal in randul copiilor cu varsta de pana la 10 ani, informeaza Reuters si Agerpres.

“Aceasta epidemie se caracterizeaza printr-o proportie neobisnuit de mare de copii spitalizati, unii cu simptome severe precum diaree cu sange”, a precizat Centrul European pentru Prevenirea si Controlul Bolilor, potrivit surselor citate.

Conform datelor oficiale de pana acum, Marea Britanie are 63 de cazuri de infectie cu salmonella, iar alte state cu cazuri confirmate sau probabile sunt: Franta, Irlanda, Belgia, Germania, Luxemburg, Tarile de Jos, Suedia si Norvegia.

Potrivit ECDC, au fost lansate retrageri de produse de la raft in mai multe tari, inclusiv Belgia, Franta, Germania, Irlanda, Luxemburg si Marea Britanie.

 

Etichete: salmonella,ciocolata, ECDC

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: